24 november 2008
Volvo S60 (2010 - 2018)

Volvo S60

Volvo geeft voorproefje van nieuwe S60

Autozine
24 november 2008 | Volvo biedt een eerste blik op de S60 conceptcar die begin januari tijdens de Detroit Motor Show wordt onthuld. Het studiemodel geeft alvast een beeld van de compleet nieuwe S60 bij zijn introductie in het voorjaar van 2010.
UnitedConsumers
 

De eerste foto's onthullen het coupéachtige silhouet. De daklijn wordt vergezeld van een compleet nieuwe schouderpartij - een zachte, dubbel golvende lijn die loopt vanaf de koplampen tot aan de achterlichten.

Volvo S60 (2010 - 2018)

"De ontwerpers ontleenden hun inspiratie aan de Zweedse kustwateren en rotspartijen. Dat zorgt voor een opwindende mix van drama en sensualiteit", verklaart Steve Mattin, Design Directeur van VCC. Hij voegt hieraan toe: "Dit studiemodel brengt ons ontwerp-DNA naar een hoger niveau. Wij spreken van een Dramatic New Approach (DNA). Het exterieur van de conceptcar geeft een duidelijk beeld van het exterieur van de nieuwe Volvo S60. Voor het interieur gingen we nog gedurfder te werk: de nadruk lag daarbij op het ontwerpen van een visie voor de langere termijn".

Ad van Batenburg, verkoopdirecteur van Volvo Cars Nederland: "De huidige S60 is één van de meest succesvolste Volvo's van de afgelopen tijd. En nog steeds is het model in Nederland populair, zeker gezien het feit dat auto al in 2000 werd geïntroduceerd. Dit succes is duidelijk te danken aan het tijdloze design. Bovendien heeft Volvo Cars Nederland met het huidige aanbod met de S60 Editions een sterke aanbieding in het zakelijke segment: zéér compleet uitgeruste, premium auto's voor een scherpe prijs".

Volvo S60 (2010 - 2018)