25 juni 2007
Volvo C70

Volvo C70

Volvo C70 behaalt topresultaat tijdens crashtests

Autozine
25 juni 2007 | De Volvo C70 heeft de Top Safety Pick-award van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) in de wacht gesleept. De C70 won de prijs door zijn uitzonderlijke crashbestendigheid. Dit waren de eerste botsproeven waaraan IIHS tien middelgrote cabriolets onderwierp.
AutoCoach

Om deze onderscheiding te verdienen moet een voertuig in drie crashtests telkens de score "goed" behalen. De crashes worden frontaal, zijdelings en van achteren gesimuleerd. Bij de impact aan de achterzijde van de auto worden de stoelen beoordeeld op hun vermogen het risico van whiplash te beperken. Ook moet de auto standaard uitgerust zijn met een elektronisch stabiliteitscontrolesysteem (ESC) om voor de Top Safety Pick-award in aanmerking komen. Voor cabrio's eist het IIHS bovendien dat het voertuig is voorzien van rolbeugels zoals de Volvo C70 die heeft in de vorm van het Roll-over Protection System (ROPS).

Volvo C70

"Het bijzonder hoge veiligheidsniveau van de nieuwe C70 is het resultaat van continue ontwikkeling op basis van grootschalig verkeersonderzoek. Crashtests in laboratoria, zoals deze, wegen maar een of enkele aspecten van de totale veiligheid van een auto mee in het eindoordeel. Toch geven ze een goede indicatie van het veiligheidsniveau van de auto", zegt Ingrid Skogsmo, hoofd van Volvos Veiligheidscentrum. "Natuurlijk is deze erkenning erg bemoedigend. We zetten ons werk voort met als leidraad: auto's worden bestuurd door mensen en in het geval van een ongeval moet de auto optimale bescherming bieden", besluit ze.

De Volvo C70 werd geintroduceerd in 2005. Onder de standaard veiligheidssystemen in de C70 zijn bijvoorbeeld de in de portieren gemonteerde gordijnairbags. Deze bieden de inzittenden bescherming bij een zijdelingse aanrijding. Ook gebruikt Volvo bij de productie van de C70 verschillende staalsoorten, waarmee de constructie het hoofd kan bieden aan frontale botsingen en aanrijdingen aan de achterzijde. Ten slotte behoren Volvo's Roll Over Protection System (ROPS) en Dynamic Stability Traction Control tot de standaarduitrusting van de nieuwe Volvo C70. Daarnaast kan de C70-rijder kiezen voor veiligheidsopties als het Blind Spot Indication System (BLIS) en het Intelligent Driver Information System (IDIS).

Volvo C70
XLLease
Volvo C70 nu als Tourer Inscription LineVolvo C70 nu als Tourer Inscription Line
21 maart 2012
Volvo sluit in 2013 fabriek in UddevallaVolvo sluit in 2013 fabriek in Uddevalla
3 oktober 2011
Volvo C70 tijdelijk als TourerVolvo C70 tijdelijk als Tourer
8 maart 2011
Volvo tijdelijk als C70 Intro EditionVolvo tijdelijk als C70 Intro Edition
18 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum