1 september 2009
Volvo C70

Volvo C70

Facelift voor Volvo C70

Autozine
1 september 2009 | De vernieuwde Volvo C70 wordt gepresenteerd op de tweejaarlijkse autoshow van Frankfurt medio september. De auto is voorzien van hetzelfde driedelige dak als zijn voorganger, biedt nog altijd vier zitplaatsen en loopt nog steeds voorop op het gebied van veiligheid. Dankzij een opgefrist design en een extra luxe afwerking is de Volvo C70 nu echter weer helemaal van deze tijd.
AutoCoach

"De Volvo C70 heeft de klassieke lijnen van een cabriolet, gecombineerd met zijn eigen sterke persoonlijkheid", stelt Fedde Talsma, Exterior Chief Designer bij Volvo Cars. "We hebben de vormgeving van de voor- en achterzijde van de C70 aangepast aan de huidige designtaal van Volvo. Die is al zichtbaar bij nieuwe en toekomstige modellen van Volvo. Ook hebben we exclusievere materialen gebruikt voor de afwerking van de auto. Dit vergroot de beleving van luxe en exclusiviteit in de auto".

Volvo C70

De nieuwe voorzijde van de C70 toont duidelijk overeenkomsten met de S60 Concept Car die Volvo begin 2009 presenteerde op de autoshow van Detroit. Dankzij deze opwaardering past de nieuwe C70 beter bij de stijl die Volvo hanteert voor zijn grotere modellen. Tevens zijn de voorste spatschermen aangepast, evenals diverse andere carrosseriedelen.

De voorzijde loopt scherper toe en heeft meer diepte gekregen door het verplaatsen van elementen in de breedte en hoogte. Bijvoorbeeld de nieuwe koplampen en de delen rond de mistlampen. Die zijn onder een andere hoek geplaatst en wat meer naar achteren geschoven. Tegelijkertijd zijn de details van de onderste luchttoevoer wat steviger aangezet.

Volvo C70

Recht van voren bezien, heeft de voorzijde een V-vorm. Het grotere logo en de forse luchtinlaat versterken de zelfverzekerde uitstraling van de auto. Wie zeker wil weten dat hij gezien wordt, kiest voor een nieuwe opvallende lakkleur: Flamenco Red Pearl.

De opvallendste wijziging aan de achterzijde van de auto zijn de hightech LED-achterlichtunits. Deze zijn van hetzelfde type als die op de Volvo XC60. De achterlichtunits zijn geïntegreerd in de nieuwe ovale achterzijde van de C70. Net als in de voorzijde zijn ook in de achterzijde nieuwe lijnen en details aangebracht in de bumper om meer diepte en dynamiek in het ontwerp te brengen.

Volvo C70

Het interieur van de heeft op diverse punten een opwaardering gekregen. "We hebben het interieur rond de bestuurder ontworpen. Daardoor voelt het als een beloning om achter het stuur te mogen zitten. De stoelen zijn bekleed met een nieuwe, zachte leersoort en de afwerking zorgt voor nog meer comfort en rijplezier", zegt Fedde Talsma.

Volvo C70 nu als Tourer Inscription LineVolvo C70 nu als Tourer Inscription Line
21 maart 2012
Volvo sluit in 2013 fabriek in UddevallaVolvo sluit in 2013 fabriek in Uddevalla
3 oktober 2011
Volvo C70 tijdelijk als TourerVolvo C70 tijdelijk als Tourer
8 maart 2011
Volvo tijdelijk als C70 Intro EditionVolvo tijdelijk als C70 Intro Edition
18 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum