21 januari 2022

Forum Volvo C70 Convertible

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 april 2012

Ervaring met C70 Convertible: Mijn C70 heeft al 5 jaar een probleem met de sensoren, stopt halverwege met het openen, na sleutel uithalen en wachten gaat het meestal over. Sinds kort ook knarsend sluiten. Zoveelste bezoek aan dealer, ze zeggen dat een kap na zoveel jaar vaak niet meer goed werkt en dat is dat.


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Frank, datum: 13 mei 2013

Antwoord: 1. Voor revisie ABS sensoren: contact opnemen met ETS (Erich Technical Support) te Oosterhout (NB). deze specialist reviseert voor ca. 200,- op perfecte wijze de ABS senor welke na ca. 200.00o km oorzaak is van serie foutmeldingen (SRC, ABS, Remmen, Kilometerteller).
2. Electrische kap regelmatig gebruiken, b.v.k. met draaiende motor. Maar ook: regelmatig alle scharnierpunten smeren met bijv. siliconenolie (kap dan in half geopende toestand zetten om er goed bij te kuinnen komen). Dit verlaagt weerstand voor electromotoren (soepele loop) en voorkomt dat kap halverwege blijft steken.

  

, datum: 1 april 2012

Ervaring met C70 Convertible: Heb de auto nu 3,5 jaar en 130.000 km plezier. Particulier gekocht en gas in laten bouwen, want hij wordt vooral gebruikt voor woon-werk verkeer. Vanaf die tijd brandt wel al het lampje van het motormanagement, maar dat komt volgens de monteur omdat het systeem gas niet herkent. Na een grote beurt wordt het steeds gereset, maar binnen 10 km brandt het weer. Ik kan er mee leven.
Vorig jaar dure reparatie met de gasklep. Verder probleemloos 160 km/u op de Duitse autowegen met open kap door goede windvanger. Normaal in Nederland een kruissnelheid van 110, met een gemiddeld gasverbruik van 1 op 9.
Afgelopen week weer voor het eerst enkele dagen met open kap gereden, heeeeeeerlijk. Maar de laatste dag ontstond er bij het sluiten een probleem. Bij het sluiten was een soort knars te horen en de kap wilde niet meer geheel sluiten. Bij begeleiding met de hand lukte het wel, maar de ramen gingen niet automatisch dicht. Nogmaals geprobeerd en toen geconstateerd dat een afsluitkapje op de rechter...

Ervaring met verkoop: De vorige eigenaar koopt jaarlijks in het voorjaar een C70 in Duitsland en biedt deze in het najaar te koop aan. Alle onderhoudsbeuten keurig bij de Duitse volvodealer uitgevoerd.

UitvoeringT5
Brandstoflpg
Bouwjaar1999
In bezit3 jaar
KM-stand230.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor10
  
 
Reactie van: Vendijk01, datum: 1 mei 2015

Antwoord: Resetten van het lampje kun je zelf doen, door tegelijk de kilometerteller op nul drukken en ingedrukt houden dan de contactsleutel doordraaien tot de eerste klik, wachten tot het gaat knipperen dan sleutel doordraaien en alles loslaten. Als het goed is is dan alles gereset. Dat het systeem gas niet herkent is onzin. Ik rijd al bijna met 4 ton op de teller zonder problemen op gas. Ik heb weleens gehad dat mijn motormanagement lampje ging branden, maar dat kwam doordat de accu ten einde was. Met een nieuwe accu was dat euvel totaal verholpen.

groet Freek

  

, datum: 29 januari 2012

Ervaring met C70 Convertible: Sinds twee jaar hebben we een C70 met stalen kap en de snelle T5 summum uitvoering. Geweldig auto. Behalve het deinen in de voortrein. Bij Brouwer in Rogat Koni sport Schokbrekers laten monteren. Kost wel een lieve duit, maar zorgt voor een totaal andere auto. Steviger in bochten en voortdurend contact met de weg. Drempels zijn nu heerlijk snel te nemen. Het vermogen lijkt nu ook beter overgebracht te kunnen worden naar de voorwielen.
Een jaar geleden hadden we pech met de kap. Door een windvlaag tijdens het openen van de kap, bleef de kap omhoog. Kostte 4000 euro om alle sensoren en weer te vervangen. Maar het werkt weer na behoren.
De stereo met de subwoofer en zware boxen is geweldig. Jammer dat geen wisselaar is gemonteerd.
De ruimte achterin is leuk voor wat tassen, maar om daar te zitten met een open kap naar Zuid Frankrijk, nou nee! Lekker flaneren langs het strand met zijn vieren is geen probleem. Maar dan wel de raampjes naar beneden.
De motor is fantastisch .Super snel terwijl het gebruik makkelijk op 1:10 is te houden.
Inhalen is een feest.


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 4 oktober 2011

Ervaring met C70 Convertible: Wie weet er een oplossing voor het torderen, dit rijdt echt heel vervelend?
Ik kan mij niet voorstellen dat een auto die al zolang van dit merk in productie is geen modificatie heeft om het torderen tegen te gaan.

Verder super mooi en fijn blok.

Ervaring met onderhoud (zelf): Zorg dat de bak waar het dak in komt schoon blijft dit voorkomt schimmels e.d. Wie heeft er ervaring met de nieuwe c70?

UitvoeringLucery
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand95.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Hans. Colijn, datum: 16 januari 2013

Antwoord: Hey, ik weet niet of iemand dit nog leest, maar ik zit met een prangende vraag. Ik overweeg de aanschaf van een C70 en heb afgelopen weekend 2x proefgereden met (dezelfde) C70 bj 2007 en werd beide keren als bijrijder wagenziek. De auto heeft slechts ca. 50.ooo km gelopen. Ik heb dit in ruim 30 jaar autorijden nog niet eerder meegemaakt. Is dit een bekend euvel?

AutoCoach
  

, datum: 29 september 2010

Ervaring met C70 Convertible: Ik kocht in juni de laatste versie van Volvo C70. Een mooie stevige wagen. Een groot gebrek: ik kan de verlichting van de toerenteller en de snelheidsmeter niet zelf regelen. Met zonlicht vooraan of met zonnebril aan kan ik niet zien of ik te snel rijd. De sensor voor de automatische verlichting werkt in een tunnel te traag. De garagehouder stelt voor de sensor toe te plakken zodat de verlichting doorlopend aan is (?).
Wilfried Dierickx


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 19 november 2009

Ervaring met C70 Convertible: Wat een power, enorm veel jaloerse medeweggebruikers, zitten veelal te dicht op je om je bij het cruisen tot een hogere snelheid te pushen. Verder een fantastische auto en niet te vergelijken met de coupe uitvoering, die ik in de wintermaanden gebruik.

Uitvoering2.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand79.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 5 februari 2009

Ervaring met C70 Convertible: Een erg ondergewaardeerd merk dat nog iets te vaak leidt van het imago.

Uitvoering2.5T
Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand93.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
 2 

Dutchlease
Audi A5 Cabriolet Audi A5 Cabriolet
★★★☆☆
Volvo C70Volvo C70
★★★☆☆
Mercedes E-Klasse Cabriolet Mercedes E-Klasse Cabriolet
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs