8 januari 2003
 

Volkswagen Multivan MPV

Volkswagen introduceert de Multivan MPV

Autozine
8 januari 2003 | Met trots presenteert Volkswagen de ultieme MPV (Multi Purpose Vehicle): de Volkswagen Multivan. Deze zeven-zitter zal als basis fungeren voor de nieuwe generatie van de Volkswagen Transporter, die in zijn huidige vorm al jaren de meest verkochte bedrijfswagen is.
XLLease
Info
Forum

Met een lengte van 4,89 m en breedte van 1,91 m heeft de Multivan ruwweg dezelfde afmetingen als een zeer forse stationwagen. Maar door de hoogte van 1,94 m en het variabele interieur biedt de Multivan veel extra toepassingsmogelijkheden. De belangrijkste basis voor de veelzijdigheid van het interieur is het railsysteem dat in de vloer is geintegreerd. Hierop kunnen aparte stoelen, een lig-/zitbank en een tafel op elke gewenste positie achterin worden opgesteld. Dat biedt tal van variatiemogelijkheden - voor zowel vrijetijds- als zakelijk gebruik. Optioneel zijn schuifdeuren aan beide zijden leverbaar waardoor het MPV-karakter wordt benadrukt.

Volkswagen Transporter (2003 - 2015)

De Multivan is leverbaar met vijf verschillende motoren. Twee benzinemotoren leveren respectievelijk 85 kW/115 pk en 170 kW/230 pk (V6). Drie dieselmotoren leveren vermogens van 77 kW/104 pk, 96 kW/131 pk en 128 kW/174 pk. Naast de nieuwe viercilinder 1,9 TDI-motor zijn er twee geheel nieuw ontwikkelde 2,5 liter vijfcilinder pompverstuiverdiesels leverbaar met een maximum koppel van 340 of 400 Nm. Tot nu toe uniek in het segment van de MPV's: alle vijf- en zescilinderuitvoeringen zijn standaard uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Optioneel is een 6-traps automatische versnellingsbak met tiptronic-functie leverbaar.

De standaarduitrusting omvat naast een vierkanaals ABS ook EDS (elektronisch sperdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). ESP (elektronisch stabilisatieprogramma) is als meeruitvoering leverbaar (standaard op V6). De instellingen van de standaard airconditioning voor- en achterin kunnen apart worden geregeld. Optioneel is een volautomatische airconditioning (Climatronic) leverbaar. De zes microfoons in de hemelbekleding en de luidsprekers van het audiosysteem maken een gesprek tussen voor- en achterpassagiers zonder stemverheffmg mogelijk. De bestuurder hoeft zich niet meer om te draaien om achterin te worden verstaan, en spreekt gewoon naar voren. Hetzelfde geldt voor alle andere inzittenden. Alles wat de passagiers zeggen, wordt versterkt en via de luidsprekers van de stereo-installatie weergegeven.

De Volkswagen Multivan wordt aan het begin van deze zomer in Nederland verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

Dutchlease
Laatste VW Transporter T2 geproduceerdLaatste VW Transporter T2 geproduceerd
20 december 2013
Volkswagen viert 65 jaar TransporterVolkswagen viert 65 jaar Transporter
23 maart 2012
Volkswagen viert 25 jaar Transporter 4x4Volkswagen viert 25 jaar Transporter 4x4
16 maart 2010
Vernieuwde VW Transporter vanaf 17.300Vernieuwde VW Transporter vanaf 17.300
21 september 2009
 

Info

Forum