18 februari 2019
Volkswagen Touran (2010 - 2015)

Forum Volkswagen Touran (2010 - 2015)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 november 2010

Ervaring met auto: Deze nieuwe Touran 1.2 TSI is voor ons een eerste kennismaking met het merk VW. We wilden een betrouwbare, veilge en ruime auto die vooral zuinig in het verbruik zal zijn. Vandaar de keuze voor de Touran 1.2 TSI.
De auto geeft een degelijke en solide indruk en is tamelijk stil tijdens het rijden. Als de verbruikscijfers van de boordcomputer kloppen, is de wagen op de autoweg met het gebruik van cruisecontrol tamelijk zuinig. Er zitten op dit moment al winterbanden op de wagen en ook met het gebruik van de airco komt het verbuik op 6,2 liter per 100 km. We rijden wel niet harder dan 120 km/uur. Ook op binnewegen en in de stad lijkt de wagen tamlijk zuinig met brandstof om te springen.
Je moet wel even wennen aan de 6 versnellingsbak. Het is wat meer schakelen en je zal ook op tijd moeten schakelen om het verbruik zo gunstig mgelijk uit te laten komen. Ook het start stop systeem was voor ons nieuw maar het went snel en ook hiermee bespaar je brandstof.

Uitvoering1.2 TSI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand600 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Marc. Sunmail, datum: 15 februari 2014

Antwoord: Na een aanvankelijk zeer positief oordeel over onze VW Touran was er na 30.000 km toch een vreemd geratel hoorbaar onder de motorkap (naar mijn mening de distributieketting, maar volgensVW garage Van Mossel hebben ze er op mijn verzoek tijdens de 30.000 km beurt naar geluisterd maar niets vreemds kunnen ontdekken.

Ook bij de 60.000 km beurt was er volgens deze garage niets met de distributieketting aan de hand. Die ratel onder de motorkap bleef mij irriteren. Omdat we de auto nog net geen 2 jaar in bezit haaden besloten we om voor de zekerheid nog maar 2 jaar extra VW verzekering voor deze auto bij te kopen.

Door een plotselinge ESP storing moest ik noodgedwongen naar de dichtstbijzijnde VW dealer (Wealer) om deze storing te laten resetten. Zonder hier zelf over te beginnen zei de monteur bij het starten v/d motor al dat het hoogste tijd was om de distributieketting binnen korte tijd te laten vervangen anders zouden wij nog wel eens met een behoorlijke motorschade te maken kunnen krijgen. De auto was toen 3 jaar oud met 76.000 km gereden.

Bij Wealer kon toen wel de distributieketting onder garantie vervangen worden. Vreemd dat ze bij Van Mossel iedere keer zo terughoudend zijn geweest. En had ik geen verzekering afgesloten dan hadden we al na 76.000 km de kosten voor deze behoorlijke reparatie zelf mogen betalen. Ook hebben we na 76000 km eindelijk eens het gevoel om in een nieuwe betrouwbare niet ratelende auto te rijden.

Nu nog even een ander klein probleempje proberen op te lossen: bij de kleine achterruitjes lijkt het raamrubber aan de binnenzijde van de auto aan het vergaan zijn. Het kan ook aan de gebruikte lijm liggen waarmee de kleine achterruitjes (vanuit nu de fabriek) gelijmd zijn. Je kan dit zien als je van buitenkant auto naar binnen kijkt langs de raamrand v/d ruitjes. Het rubber dat tegen het raam zit zier er vergaan verweerd uit.

Eens kijken of er een VW garage zijn verantwoordelijkheid durft te nemen, ik ben benieuwd. De auto heeft in ieder geval nog een jaar garantie.

  

, datum: 21 oktober 2010

Ervaring met auto: Onlangs een Ecofuel besteld , zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Zal in januari asl ik hem heb dit bericht bijwerken.
Gr Henk

UitvoeringEcofuel 1,4 Tsi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
DealerBeynum

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Kokhde, datum: 14 februari 2011

Antwoord: Het was zover. De keuze was vrij en al gauw bleven er nog 2 auto's over: Een Peugeot 5008 diesel bleu lease +/- 35000 met 25% bijtelling, of een Touran op aardgas met 20% bijtelling.
Een uitgebreide test gedaan van een maand of het mogelijk was om tijdig aardgas te tanken, dit is hard meegevallen en toen dus een Touran laten bestellen. Het is een Comforline met Advance pakket, RNS510, schuifdak, Lm velgen, trekhaak, wild cherry rood, chrome daktreling, alu inleg, DSG , geworden , kortom een erg complete auto, afgeleverd 46000 euro met een fiscale waarde van 42500 in de 20% bijtelling.

Hiervoor dus een Citroen C4 grand picasso LPG, en daarvoor een Toyota Verso 2,2dcat 177pk gereden, beide ook geen problemen mee gehad. Gemiddeld rijd ik 70000 per jaar dus elke 30 maanden zeker weer een nw auto.

Volkswagen, Pon uit leusden kon mij geen goede info geven over het rijden op aardgas en de verbruiken. Alles in Duitsland uit reviews daar gehaald. Het verbruik ligt nu na 4 keer tanken rond de 6 kg gas per 100 km. Bij normale snelheid max 120, een tank met snelheden van 140-160 gaf een verbruik van 8 kg per 100 km, dus een actieradius van 360-400 km is goed haalbaar.

De auto op zich bevalt beter dan verwacht, de motor heeft 150pk en icm de DSG gaat alles erg snel en gemakkelijk. Inhalen is ook bij hoge snelheden perfect. Kortom: deze motor is ruim voldoende.
Ga er als lezer vanuit dat ik een gemmidelde snellere rijder ben, vaak ook naar zuid Duitsland waar een kruissnelheid van 180-190 normaal moet zijn. Deze auto haalt dit gemakkelijk en rustig.

Ik was altijd sceptisch tegen Volkswagen, maar ben in de 1,5 week dat ik hem heb helemaal om. Als er geen problemen komen is dit zeker de auto waar ik de komende jaren in wil rijden.

Deze auto straalt degelijkheid en klasse uit. Misschien wat saai van binnen maar alles zit zo in elkaar dat ik zelf vind dat je deze auto een klasse hoger mag inschalen dan een C4 of Verso. De prijs is natuurlijk ook aanmerkelijk hoger. Alle gemakken zitten er ook op. zelfs een regensensor die eindelijk redelijk werkt tov vorige auto's.

Het navigatie systeem werkt perfect, had ik ook nog twijfels over na een Tom Tom met traffic abonnement, maar files worden ook aangegeven hetzij iets later, maar dit weegt niet op tegen het beeld en gemak waarmee alles bedient word. De ingebouwde premium carkit werkt geweldig en heeft het complete tel boek adressen etc in het geheugen staan. Zelfs de gemiste oproepen etc, SMS, staan op de RNS510
Ook de achteruitrijcamera werkt goed en is snacht ookm duidelijk, werkt perfect
2000 muziek nummers op de harde schijf en gaan maar.

Bij 15000 km, dus na de eerste onderhoudsbeurt zal ik deze review aanvullen.

Gr Henk

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

Op zoek naar meer Volkswagen Touran (2010 - 2015)?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 »