29 januari 2022

Forum Volkswagen Touareg (2002 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 december 2007

Ervaring met Touareg : De eerste V10 vanaf 2003 zijn niet goed en niet betrouwbaar. Ik heb hem gekocht met 50.000 km. In de 2 jaar dat ik hem heb totaal 4 mnd in de garage geweest. Nieuwe motor, nieuwe tussenbak v versnelling, nieuwe turbo's, nieuwe dif, nieuwe software. Kortom een geweldige auto, maar deze had nog niet op de markt gemogen omdat hij te weinig tests heeft gehad. Hij is niet voor niets op 2400 punten veranderd. VW doet wat arrogant als de garantie voorbij is, het kan niet zo zijn dat een dif bij 120.000 km vervangen moet worden.
Ik ben weer terug bij mijn vertrouwde merk: BMW.

Ervaring met verkoop: Kijk naar de type V10 vanaf 2003 of deze aan een aantal terugroepacties van VW heeft voldaan.

UitvoeringV 10 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit2 jaar
KM-stand127.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 25 september 2007

Ervaring met Touareg : Het is een geweldige auto om in te zitten en mee te rijden. De ruimte in de auto is geweldig. Wat dat betreft maakt deze auto alle verwachtingen waar. Na de eerste jaren probleemloos gereden te hebben, kwamen na een software update de problemen. Meerdere keren in de garage geweest en het gehele traject heeft wel drie maanden gedurend om de auto weer goed te krijgen. Mede door het feit dat de dealer ook niet echt wist wat er met de auto aan de hand was. Nu weer een tevreden gebruiker.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit3 jaar
KM-stand175.000 km
DealerTilburg

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 7 augustus 2007

Ervaring met Touareg : Pas op! Koop een BMW, mercedes of ander merk. Volkswagen kan niet met dit segment omgaan. De tel ben ik kwijt hoe vaak mijn auto naar de garage is geweest voor problemen. Het enige wat goed functioneert is de motor (afkomstig van Audi!). De dealer zegt dat de auto nogal ingewikkeld is en afwijkt van de overige Volkswagens. Dat blijkt! Veel van het interieur is gesneuveld bij garantiewerkzaamheden. Na de werkzaamheden rammelt de auto aan alle kanten. Wordt ook wel weer opgelost, maar pas na twee maanden later.

Uitvoering3.0 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand95.000 km
DealerPon

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor8
  
  

, datum: 20 april 2007

Ervaring met Touareg : Sinds vorig jaar (2006) in bezit. 2e hands gekocht bij dealer met 53k km. Full options en getuned naar 200 pk. Gelijk al terug geweest met xenon verlichting. Valt nu nog steeds af en toe weg. Noodloop (50 km/h) bij gebruik samen met standkachel. Zomaar een winterband kapot. VW rekent daar 400 EUR voor terwijl ik precies dezelfde heb besteld via de garage aan de overkant voor 200 EUR! Dan maar de zomerbanden er op. Blijkt de auto te blijven trillen onderweg. Veel te veel foefjes die hem aantrekkelijk maken, maar VW weet zelf niet eens hoe de Touareg precies in elkaar zit. Ik ben heel bang dat ik kan wachten op het volgende akkefietje. Denk dat dat de aandrijving gaat worden, want gezien de trillingen heb ik het gevoel dat het de 4-wheel aandrijving is die trilt ... To Be Continued.

UitvoeringR5
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand93.000 km
DealerZijm

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor8
  
AutoCoach
  

, datum: 10 april 2007

Ervaring met Touareg : Beige interieur met notenhout vind ik nog steeds erg mooi. Motor is niet de snelste, maar qua prijs prima. Standaard zit er meer opties op, dan concurrentie. Echter alleen de problemen die ik nu na 2 jaar rijden heb gehad zijn teveel. Een opsomming:
- Vanaf 1e maand na aflevering regelmatig problemen met Xenon verlichting
- Aandrijfproblemen, toen ik banden van zomer naar winter wisselde --> software probleem
- Hand. stoelverstelling qua hoogte schiet elke keer terug naar beginstand --> is bekend bij VW
- Regelmatige storing melding in dashboard --> langs garage om uit te lezen
- Na software upate bij garage, auto complete uitval autoboordcomputer. Auto niet meer bruikbaar
- Bekleding achterklep die spontaan begeeft
Etc.

Al met al ben ik denk ik al 15 x keer bij garage geweest, naast de beurten in 2 jaar tijd....

Hopelijk is de nieuwe beter..... Niet voor niets op 2.400 punten verbeterd...

UitvoeringR5 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand100.000 km
DealerMaas

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor5
  
  

, datum: 13 oktober 2006

Ervaring met Touareg : Als je besluit een diesel te kopen, ga dan voor minimaal de V6 3.0 TDI. Ik heb laatst een leenauto meegehad met bovengenoemde beschrijving en je weet niet wat je meemaakt.

Uitvoering2.5 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 5 oktober 2006

Ervaring met Touareg : Fantastische auto!
Zeer, maar dan ook zeer aan te raden!!!

UitvoeringV6 TDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerKoning

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Koop999, datum: 22 maart 2012

Antwoord: veel jankerts hier, waarschijnlijk allemaal een oudere auto gekocht die voor weinig werd weggedaan, als goed kijkt op het net weet je dat de eerste 2 a 3 modeljaren kinder ziektes hadden die helaas prijzig zijn. Dit soort auto's vergen dure investeringen van een dealer en dit moet via een hoger uurloon worden terugverdiend, dit is naverant aan bmw mercedes audi enz. Onderhoudskosten zijn hoger zoals men in het hogere segment gewend is.
dure olie.... zit in alle auto's tegenwoordig, verbruik.... daar word niet over gesproken tijdens verkoop want de eerste eigenaar maalt daar niet zo zeer om want die weet donders goed wat hij koopt. Alleen de tweede hands eigenaar die voor minder geld toch het mannetje wil uithangen loopt hier over te klagen.
Koop een nieuwe en ervaar de luxe en rustiek die hij uitstaalt. En toch ingetogen.
Voor mij is de Touareg een klasse auto en ja .... dat kost geld om daar in te rijden.

 
Reactie van: Bertenjantje, datum: 12 augustus 2012

Antwoord: Nou over jankerts gesprokken: mijn Touareg 3.0 V6 TDI heeft mij vandaag laten staan. Gat in het onderblok, drijfstang er dwars doorheen en dat met 120000 km op de teller. Dat vind ik niet normaal. Dit is dus mijn eerste en ook direct de laatste Touareg. Ik koop wel weer een BMW X5.

  

Op zoek naar meer Volkswagen Touareg (2002 - 2010)?

Bezoek ook het forum in:


 
 4 

KwikFit
Volvo XC90 Volvo XC90
★★★☆☆
BMW X5 BMW X5
★★★★☆
Porsche Cayenne Porsche Cayenne
★★★★☆
placeholderMercedes M-Klasse
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs