14 december 2018
Feedback
Volkswagen Tiguan

Forum Volkswagen Tiguan

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 februari 2018

Ervaring met auto: Sedert enkele weken een Tiguan 2,0 Highline 4Motion + trekhaak + legerpakket. De comfortbestuurdersstoel met memoryfunctie voldoet niet geheel aan de beschrijving in instructieboek. Het oproepen van een stand met "kort aantippen" van de betreffende toets werkt niet; je moet de toets blijven vasthouden. Ook is er geen comfort instapstand voorhanden.

Vreemd is ook dat bij een zou compleet uitgevoerde auto de (Apple) CarPlay functie niet aanwezig is, maar nog eens een ruim 200 euro extra zou moeten kosten. Deze functie is handig om de Apple navigatie te kunnen gebruiken ipv de slechte VW-navigatie!

Verder een fijne auto!

Reageer Nieuw

Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 2 december 2017

Ervaring met auto: De auto bevalt goed. Het enige wat stoort is een lange fluit en klik/klak geluid van een onderdeel in de uitlaat (Kuster) telkens als je een deur opent. Vooral bij koude motor. Volgens VW is dit normaal bij alleen dit type en zij doen er niets aan. Wij vinden het abnormaal. Zijn er soortgelijke ervaringen?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 TSI 150pk DSG
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerBorchwerf

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 4 november 2017

Ervaring met auto: Sinds begin september 2017 een nieuwe Tiguna 1.4 TSI met DSG. Auto rijdt fantastisch, hoog comfort niveau, DSG doet zijn werkt perfect. Afwerking is ook van een hoog niveau. Helaas zijn de toegezegde slotbouten van de Kingston velgen NIET geleverd door PON, ontzettend slordig.

Nieuw
Uitvoering1.4 TSI Highline
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Vanmeggelen, datum: 23 februari 2018

Antwoord: Ervaring met de Tiguan 1,4 tsi comfortline R, bj januari 2018.

Mooie auto met uitstekend afwerkingsniveau: veel uitrusting en ruimte echter: 6 bak haakt, schakelt zeer zeer matig, bij sneller schakelen zelfs gekraak. Pon en dealer vinden dit een producteigenschap. Erg professioneel!

Enkele extra's zoals lane assist werkt niet consistent. Bij spitsstrook gaat de VW bij de uitritstrepen rustig naar rechts met het gevaar om dan in de berm te belanden met de rechter wielen. Ondersteuning bestuurdersstoel door vast bovendeel slecht voor mijn rug, elektrische lendensteun vult dit drukpunt niet uit. Weggedrag niet dynamisch.

Conclusie: ga discussie niet aan met PON en dealer, heb inmiddels gereden in de Alfa Romeo Stelvio. Qua afwerking iets minder maar wat een fijn rijdende auto, zit goed en de hulpsystemen werken zoals het behoort. Sorry VW rijders ik neem mijn financieel verlies en stap over. Geen VW meer voor mij.

Reageer
  

, datum: 26 september 2017

Ervaring met auto: Navigatie is gewoon slecht. Is verouderd, zelfs in Duitsland. In Nederland kent dit systeem zelfs de A4 nog niet bij Delft. Het is wennen aan de vertraging van de DSG, maar als je er aan gewend bent functioneert het prima.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerBorchwerf

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 20 april 2017

Ervaring met auto: Prima wagen, maar de TrafficAssist valt uit als het maar een spatje regent en daarmee dus ook de (Dynamic) Cruise Control. Ook de verkeerstekenherkenning en de weergave van maximumsnelheden werkt al vanaf het begin niet in Nederland (in het buitenland dus wel). VW heeft nog steeds geen oplossing voor dit probleem, schande!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4TSI Highline DSG6
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 6 november 2016

Ervaring met auto: Ondertussen ca 10.000 km gereden met de nieuwe Tiguan. De auto is iets minder stug dan mijn vorige 2.0 diesel AWD en rijdt redelijk.

Wat tegenvalt is dat de elektronica (o.a. groot licht automaat, navigatie) niet goed functioneert. Binnenkort is er blijkbaar een oplossing voor de groot licht automaat. Het probleem met de navigatie is bekend bij de dealer en importeur maar een oplossing is niet voorhanden. De navigatie op zich is bijzonder slecht: wegenkeuze is deels volledig onbegrijpelijk maar het grote touch-screen is natuurlijk perfect geschikt om een los navigatie systeem te bevestigen. De lane-assist functioneert niet naar behoren, maar de gegeven oplossing is het uitschakelen van deze optie.

Het meeste stoort de te hoge (af fabriek gemonteerde) trekhaak. VW verstopt zich achter de algemene richtlijn voor montage van trekhaken en weigert de voor Nederland gebruikelijke koppeling hoogte van aanhangers/caravans als maatstaf te nemen. Hoge kogeldruk, achterover hangende aanhanger en slecht draagvermogen van tandem-assers is het gevolg. Maar, VW kan natuurlijk geen fouten maken, laat staan toegeven dat iets niet correct is zolang je niet de omvang hebt van de Amerikaanse overheid.

Nieuw
UitvoeringConnected 150 Pk
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerCentury

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Meindertenmia, datum: 3 februari 2017

Antwoord: Sinds 6 januari een nieuwe Tiguan 1.4 TSI 150 pk. Rijdt fantastisch, zeer goede en snelle navigatie, lane assist werkt perfect, rijd zeer comfortabel en zeer zuinig. Super electronisch wegklapbare trekhaak met maar liefst 100 kg kogeldruk.

Reageer
  

, datum: 30 mei 2016

Ervaring met auto: Proefrit gemaakt met de Tiguan, 2.0 TSI DSG bak. Auto ziet er keurig uit. Virtual cockpit is echt high tech maar niet perse noodzakelijk. De "ouderwetse klokken" blijven ook z'n charme houden. De auto is comfortabel en vrij stil. Binnenin degelijk afgewerkt.

Minpunten vind ik zelf de besturing. Voelt wat licht aan en lijkt wat kunstmatig. De DSG vond ik persoonlijk wat minder. Bij het wegrijden (o.a. stoplicht) of versnellen dan heeft de DSG bak een kleine vertraging. Na die 1,0 sec vertraging kun je dan wel flink doortrekken. Dat blijft wennen.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

Op zoek naar meer Volkswagen Tiguan?

Bezoek ook het forum in: