21 juli 2009
Volkswagen Tiguan (2007 - 2016)

Volkswagen Tiguan (2007 - 2016)

Hoge scores voor VW Tiguan in veiligheidstests

Autozine
21 juli 2009 | US NCAP, de Amerikaanse evenknie van Euro NCAP, kende de compacte SUV van Volkswagen de maximale score van vijf sterren toe. De Tiguan scoort maximaal met de bescherming van de bestuurder en de voorpassagier in het geval van frontale en zijdelingse botsingen. US NCAP waardeerde de bescherming van de inzittenden in het geval de auto over zijn dak rolt, met vier sterren. Het risico op verwondingen werd in alle gevallen ingeschat als 'zeer laag'. US NCAP bevestigde daarmee de goede resultaten die de Volkswagen Tiguan behaalde in de nog strengere tests van Euro NCAP. Deze instantie kende de Tiguan al eerder dit jaar een overallscore van vijf sterren toe voor zijn botsveiligheid.

Op zoek naar een Volkswagen Tiguan?
bynco heeft er 9 vanaf € 16.880,-

Volkswagen Tiguan (2007 - 2016)

Het Noord-Amerikaanse Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) benoemde de compacte SUV van Volkswagen tot 'Top Safety Pick', ofwel de beste keuze op het gebied van passagiersveiligheid. Tijdens de test kreeg het dak van de Tiguan een druk te verduren van vier keer het gewicht van de auto.

Volkswagen Tiguan (2007 - 2016)

De Volkswagen Tiguan behaalde zijn goede scores dankzij zijn extra stijve carrosseriestructuur en de bijbehorende veiligheidssystemen. De carrosserie van de Tiguan is opgebouwd uit lichtgewichtmetalen met een hoge treksterkte, bijvoorbeeld gehard plaatstaal. De schaalconstructie van de carrosserie zorgt voor een optimale bescherming van de inzittenden tijdens een botsing.

De actieve veiligheidssystemen als ABS, Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) met remassistent, tractiecontrole (TCS), trailerstabilisatie en de elektronische differentieelsper dragen ook bij aan het hoge veiligheidsniveau van de auto.

De voorstoelen en de hoofdsteunen zijn zo ontworpen dat ze uitgebreide bescherming bieden aan de nek(wervels) bij een aanrijding van achteren. ISOFIX-bevestigingspunten achterin waarborgen maximale veiligheid voor kinderen in kinderzitjes. Gordijnairbags zijn standaard, net als zijairbags voor de zitplaatsen achterin. Ook de constructie van de motorkap draagt bij aan een optimale bescherming. En de voorbumper is aangepast aan de noodzaak voetgangers te beschermen. Een zachte schuimlaag onder de bumperbekleding beperkt tijdens een botsing de impact op een voetganger aanzienlijk.

Volkswagen Tiguan (2007 - 2016)

Tot en met 31 augustus zijn twee dieseluitvoeringen van de Tiguan, de 2.0 TDI 4Motion (103 kW/140 pk) en de 2.0 TDI (125 kW/170 pk) tot € 3.500,- voordeliger geprijsd. Het voordeel op de 2.0 TSI (125 kW/170 pk) met benzinemotor en automatische transmissie kan oplopen tot € 4.000,-.

AutoCoach
Nieuwe motoren voor Volkswagen TiguanNieuwe motoren voor Volkswagen Tiguan
1 juni 2015
Volkswagen Tiguan in prijs verlaagdVolkswagen Tiguan in prijs verlaagd
3 februari 2015
VW herziet leveringsprogramma TiguanVW herziet leveringsprogramma Tiguan
3 juli 2013
VW Tiguan nu ook in R-Line-uitvoeringVW Tiguan nu ook in R-Line-uitvoering
5 december 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum