6 juli 2005
 

Volkswagen New Beetle

recordpoging tijdens Duitse premiere nieuwe Herbie-Film

Autozine
6 juli 2005 | Volkswagen en Disney doen tijdens de Duitse premiere van de film "Herbie Fully Loaded" op 30 juli aanstaande in Berlijn een poging de grootste Herbie-optocht ter wereld te organiseren. Alle Kever- en New Beetle-rijders in Europa zijn uitgenodigd hieraan deel te nemen met als doel een vermelding in het Guinness Book of Records. De parade valt samen met de introductie van de gefacelifte New Beetle. De nieuwe avonturenfilm Herbie Fully Loaded draait al in de Nederlandse bioscopen.
 

Om het huidige wereldrecord te breken, zijn minimaal 3.000 Kevers en New Beetles nodig. Deze moeten bovendien gezamenlijk een afstand van minimaal 3,2 kilometer afleggen. Op 30 juli is er in Berlijn daarom van 06.00 uur gelegenheid tot opstellen. Om 15.00 uur zet de stoet zich in beweging naar de Strasse des 17 Juni. Elke deelnemer ontvangt in ruil voor zijn deelname kaarten voor de premiere van Herbie Fully Loaded en voor het showprogramma op dezelfde avond in het Olympisch Stadion van Berlijn. Op www.herbie-parade.de is een inschrijfformulier te vinden en kan de trailer van de film worden bekeken.

Volkswagen New Beetle

In Herbie Fully Loaded wordt Herbie gered van de sloop door Maggie Peyton (gespeeld door de 18-jarige Amerikaanse filmster Lindsey Lohan). Samen met Herbie laat zij de soms boosaardige concurrentie in de film achter zich. Zonder verder al te veel te verklappen: Herbie wordt verliefd op een gele New Beetle en zijn eigenaar (Matt Dillon). De drie sterren van de film, Lindsay Lohan, Matt Dillon en Michael Keaton, hebben evenals regisseuse Angela Dickinson toegezegd bij de Duitse premiere van de film aanwezig te zullen zijn.