12 januari 2005
Feedback
 

Volkswagen New Beetle Cabriolet

Volkswagen onthult New Beetle Ragster studiemodel

Autozine
12 januari 2005 | Volkswagen heeft tijdens de autotentoonstelling van Detroit de New Beetle Ragster onthuld. Dit studiemodel laat zien welk ontwikkelingspotentieel er nog meer in de auto huist. De New Beetle Ragster onderscheidt zich door een sterk verlaagd dak met een grote Ragtop een vouw/schuifdak.
 

De basis van de Ragster is de New Beetle Cabriolet. In vergelijking daarmee zijn de voorste raamstijlen met 9 centimeter ingekort. Een vaste, U-vormige dakbeugel dient als behuizing voor de Ragtop. De bijzondere dakconstructie maakt de Ragster al met al zo'n 15 centimeter lager dan een normale New Beetle. Dat zorgt voor een uniek uiterlijk: een Hot Rod met Ragtop en de proporties van een Speedster. Daarmee is gelijk de naam Ragster verklaard.

Volkswagen New Beetle Cabriolet

Ten opzichte van de New Beetle Cabriolet, beperken de wijzigingen van de Ragster zich niet tot het dak. Zo is het ontwerp van de wielkasten en bumpers wat scherper aangezet en zijn de koplampen, achterlichten en lichtmetalen wielen (19 inch) nieuw vormgegeven. De Ragster beschikt niet over sport- maar over racestoelen en in het driespaaks sportstuur is zowel de startknop van de motor als de bediening van de Ragtop geintegreerd. Ook nieuw zijn de vormgeving van de middenconsole en de symmetrische afwerking van de bagageruimte.

Hoewel er nog geen beslissing is genomen over serieproductie van de Ragster, zou het model van diverse motoren kunnen worden voorzien. Alle mogelijkheden staan volgens een woordvoerder van Volkswagen nog open.

Volkswagen New Beetle Cabriolet