15 november 2002
 

Volkswagen Lupo

volkswagen lupo 3 liter meest milieuvriendelijk volgens oko-trend

Autozine
15 november 2002 | Het milieu-instituut OKO-TREND stelt al sinds 1997 elk jaar een lijst op met de milieuvriendelijkste auto's. Daarbij staat vooral het advies aan fleetowners bij de aankoop van milieuvriendelijke auto's voorop.
Nieuwe vloermatten voor de Lupo?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De 3-liter Lupo kon dit jaar met ruime voorsprong de toppositie in het algemeen klassement verdedigen. Ook in de afgelopen twee jaren wist de Lupo deze begeerde positie te veroveren. Hiermee wordt bevestigd hoe groot de waardering is voor het feit dat Volkswagen een auto met een brandstofverbruik van slechts 3 liter per 100 kilometer in productie heeft genomen.

Volkswagen Lupo

Uit in totaal 1.160 auto's die dit jaar door de kritische onderzoekers van het milieu-instituut uit Wuppertal werden beoordeeld, wisten drie Volkswagen-modellen een notering in de Top 10 te behalen. Deze luitdt als volgt:

  1. Volkswagen Lupo 3 liter
  2. Audi A2 1.2 TDi
  3. Opel Corsa ECO
  4. Volkswagen Polo 1.4 FSI
  5. Volkswagen Golf 1.6 FSI
  6. Toyota Prius
  7. Mini Cooper
  8. BMW 316i Compact
  9. Audi A3 1.9 TDi 84 kW
  10. BMW 316i

Met de FSI-technolologie zet Volkswagen de ontwikkeling van zuinige auto's consequent voort. FSI (Fuel Stratified Injection) is directe brandstofinspuiting voor benzinemotoren en staat voor meer rijplezier bij een lager brandstofverbruik. Bij de notering stelt OKO-TREND een totale milieubalans op - van productie tot sloop. Deze omvat diverse aspecten, zoals het zuinig omgaan met grondstoffen bij productie, inkoop en logistiek, maar ook criteria als het brandstofverbruik, de emissies van schadelijke uitlaatgassen, en de geluidsproductie van de auto's. Andere aspecten zijn recycling en milieumanagement.

 

Info

Techniek

Prijs

Forum