17 juli 2003

Volkswagen Kever

Laatste VW Kever rolt van de band

17 juli 2003 - Na 66 jaar en ruim 22 miljoen geproduceerde exemplaren, rolt op woensdag 30 juli 2003 in Puebla, Mexico, de allerlaatste Volkswagen Kever van de band. Deze maand worden daar nog 3.000 speciale Kevers, de 'Ultima Edicion', geproduceerd. Onder het toeziend oog van zowel Mexicaanse als Duitse vertegenwoordigers van één van 's werelds grootste autoproducenten werd hiervoor onlangs het startsein gegeven.
Vandebron

Al in 1935 werd het eerste 22 pk sterke prototype gebouwd. Vele testkilometers later rolden in 1937 in Wolfsburg de eerste Kevers van de productieband. Het ontwerp van Ferdinand Porsche bleek eind jaren veertig een doorslaand succes. In Nederland startten de gebroeders Pon in 1947 met de import van de Kever. Om precies te zijn 58 Volkswagens vonden in dat jaar voor het luttele bedrag van fl. 2.775,- hun weg naar een nieuwe Nederlandse eigenaar. Bijna 30 jaar later, in 1976, stopte Pon met de import van de Kever. In deze periode werden er in Nederland bijna een half miljoen exemplaren verkocht.

Volkswagen Kever

De 'Ultima Edicion' heeft een 1.6 liter motor met een vermogen van 34kW/46 pk. Deze speciale editie van de Kever heeft - naast de standaarduitrusting - chromen bumpers, spiegels, strips en wieldoppen. De velgen zijn in dezelfde kleur gespoten als de carrosserie en de banden hebben 'witte wangen'. Verder is dit model uitgerust met een CD-speler, vier geluidsboxen en een hoedenplank. De 'Ultima Edicion' wordt geleverd in de kleuren Aquarius Blue en Harvest Moon Beige. Deze speciale editie zal in Europa niet worden verkocht.

Vandebron