9 oktober 2013
Volkswagen Golf Variant VII

Volkswagen Golf Variant VII

VW Golf Variant is Gezinsauto van het Jaar

Autozine
9 oktober 2013 | Bij de jaarlijkse Gezinsauto van het Jaar-verkiezing van de ANWB heeft de nieuwe Golf Variant de overwinning behaald. Met een 8,0 als eindcijfer liet hij de concurrentie achter zich. Uitschieters in de beoordeling waren het ruimteaanbod en het rijgedrag.

Op zoek naar een Volkswagen Golf Variant VII?
bynco heeft er 2 vanaf € 18.645,-

Volkswagen Golf Variant VII

Bij de Gezinsauto van het Jaar-verkiezing worden de genomineerde auto's beoordeeld op vijf criteria: veiligheidsvoorzieningen, comfort, rijgedrag, aandrijflijn en ruimte. Op alle punten scoorde de Golf hoog. Het eindcijfer 8,0 was goed voor de titel 'Gezinsauto van het Jaar 2014'.

Volkswagen Golf Variant VII

De jury van de Gezinsauto van het Jaar-verkiezing bestaat uit ANWB-redacteuren en leden van het ANWB Testpanel. Daarmee vertegenwoordigt de titel zowel professionele beoordelingen als die van het publiek. Uit het juryrapport: "Wat steekt er een vernuft in deze Variant. Niet alleen vanwege alle verkrijgbare toeters en bellen, maar om het schijnbare gemak waarmee je de stationwagen gebruiken kunt. Hij is nét even makkelijker te beladen en zit ook wat ruimer op de achterbank. De Golf steekt het mooist in elkaar, stuurt het prettigst en beschikt over het meest afgewogen onderstel."

In de Gezinsauto van het Jaar-verkiezing nam de Golf Variant het op tegen vijf andere genomineerden. Alleen compleet nieuwe auto's (geen facelift-modellen) van maximaal 1.500 kg met ten minste vier deuren, een bagageruimte van minimaal 370 liter en een groen energielabel (A, B, C) komen in aanmerking.

De Golf heeft nu al vier Auto van het Jaar-titels. In maart werd hij 'International Car of the Year'. De ANWB riep de Golf ook uit tot 'Trekauto van het Jaar'. Recentelijk werd hij eveneens 'Lesauto van het Jaar'. De Gezinsauto van het Jaar-titel maakt het kwartet compleet.

Op zoek naar een Volkswagen Golf Variant VII?
DAS import heeft er 5359 vanaf € 15.074,-

Volkswagen Golf Variant VII

VW Golf nu ook als BusinessVW Golf nu ook als Business
23 maart 2017
VW presenteert Golf R-LineVW presenteert Golf R-Line
5 januari 2017
Golf Variant Alltrack komt naar HollandGolf Variant Alltrack komt naar Holland
5 december 2016
Volkswagen prijs Golf Variant GTD en RVolkswagen prijs Golf Variant GTD en R
12 februari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum