1 maart 2007
Volkswagen Golf Variant

Volkswagen Golf Variant

Volkswagen Golf Variant debuteert in Geneve

1 maart 2007 | Op de autotentoonstelling van Geneve (8-18 maart) viert de nieuwe Golf Variant zijn wereldpremiere. De nieuwste generatie van deze extra ruime en veelzijdige Golf is kort daarna ook op de AutoRAI in Amsterdam te zien. De levering begint in juni aanstaande.

De Volkswagen Golf Variant is een succesnummer: van de twee voorgaande generaties werden er (sinds 1993) in totaal ruim 1,2 miljoen verkocht.

Volkswagen Golf Variant

Net als zijn voorgangers biedt ook de nieuwe Golf Variant weer veel bagageruimte bij compacte afmetingen, de totale lengte van de auto bedraagt 4,56 meter. Met de achterbank in normale positie bedraagt de inhoud van de bagageruimte 468 liter, uit te breiden tot 520 liter door de vlakke laadbodem te verwijderen. Door de achterbank in zijn geheel neer te klappen wordt de inhoud vergroot tot 1.550 liter.

Ook de nieuwe Golf Variant heeft weer een heel eigen stijl. Daarbij vallen vooral de achterlichten op. Deze zijn nu compleet in de achterspatborden geïntegreerd. De achterklep is breed en laag uitgesneden en dat zorgt voor eenvoudig in- en uitladen.

Volkswagen Golf Variant

De nieuwe Golf Variant is in eerste instantie leverbaar met keus uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Het programma begint met de 75 kW/102 pk sterke benzinemotor en vervolgens is er de 1.4 TSI met 103 kW/140 pk. Deze Golf Variant is voorzien van Twincharger-techniek met turbo en compressor voor maximaal rendement.

Uiteraard is de Golf Variant ook leverbaar met TDI-motoren. Er is een 1.9 TDI met 77 kW/105 pk, die gemiddeld 5.2 liter diesel per 100 kilometer verbruikt en een 2.0 TDI met 103 kW/140 pk. Met deze motor is de Golf Variant goed voor een topsnelheid van 205 km/h. Daarbij bedraagt het gemiddelde verbruik van deze uitvoering 5,6 l/100km. Beide dieselmotoren zijn optioneel voorzien van een dieselroetfilter (DRF).

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!