8 september 2013
Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen toont Golf Sportsvan

Autozine
8 september 2013 | Op de autoshow van Frankfurt toont Volkswagen de Golf Sportsvan, een concept car die vooruitblikt op de opvolger van de Golf Plus. De Sportsvan is zeer praktisch met onder meer een verschuifbare achterbank en tot 1.500 liter bagageruimte. Dit combineert hij met alle bekende eigenschappen van de Golf hatchback. Een productieversie wordt in het tweede kwart van 2014 op de markt verwacht.
 

De Sportsvan is een voorproefje van de derde carrosserievariant binnen de Golf-reeks. Hij is 4,34 m lang (8 cm langer dan de Golf, 22,4 cm korter dan de Golf Variant), 1,81 m breed en 1,58 m hoog.

Volkswagen Golf Sportsvan

De Golf Sportsvan heeft de hoge zitpositie die de Volkswagen Golf Plus kenmerkt. Dankzij de grotere wielbasis (+10,7 cm) is de ruimte op de tweede zitrij aanzienlijk toegenomen. Zelfs mensen van 1,90 m kunnen volgens de technici van Volkswagen prima 'achter elkaar' zitten. De driezits achterbank is over 18 cm verschuifbaar en ook de rugleuningen zijn te verstellen.

De bagageruimte meet 74 l meer dan de Golf Plus: 498 liter. Met de achterbank zo ver mogelijk naar voren wordt dat 585 l en met neergeklapte achterbank 1.512 l. De laadvloer is bovendien in hoogte verstelbaar.

Volkswagen Golf Sportsvan

De productieversie van de Golf Sportsvan verschijnt volgend jaar en wordt leverbaar met bekende Golf-motoren: vier TSI-benzinemotoren en twee TDI-diesels. De vermogens variëren van 63 kW/85 pk tot en met 110 kW/150 pk. Dankzij BlueMotion Technologies als start-stop en regeneratie van remenergie zijn de nieuwe modellen tot 19% zuiniger dan hun voorgangers.

De Sportsvan is de eerste in de reeks die wordt uitgevoerd met een dodehoekassistent met uitparkeerhulp. Dit systeem kan verkeer 'herkennen' dat bij achterwaarts uitparkeren in de dode hoek dreigt te verdwijnen. Indien nodig volgt een automatische remactie. Ook andere assistentiesystemen zijn leverbaar.

Volkswagen Golf Sportsvan