8 september 2015
Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportvan nu ook als R

Autozine
8 september 2015 | Volkswagen speelt in op de trend naar meer individualiteit met de introductie van nieuwe 'R-Line'-pakketten. De specialisten van Volkswagen's sportieve tak, Volkswagen R GmbH, hebben twee R-Line-pakketten voor de Golf Sportsvan ontworpen die later deze maand als wereldprimeurs te zien zijn op de Frankfurt International Motor Show (IAA).
 

Het R-Line-programma omvat een compleet aanbod extra's voor het exterieur en interieur. Wie het interieur van de Sportsvan echter onaangeroerd wil laten, kan zich beperken tot de sportieve carrosserie-aanpassingen van het 'R-Line'-exterieurpakket. Hiermee krijgt de Golf Sportsvan ondermeer nieuw gestylde bumpers met luchtinlaten en chroomaccenten (vóór). Achter is een R-Line-stijl diffuser in de bumper geïntegreerd. Verchroomde uitlaateindstukken, donker getinte achterlichten en bredere dorpels in koetswerkkleur maken eveneens deel uit van de meeruitrusting. Beide pakketten voorzien bovendien in R-Line-emblemen op de voorschermen en portieren.

Volkswagen Golf Sportsvan

Een centraal onderdeel van het R-Line-pakket voor het interieur zijn de sportstoelen. Ze zijn te herkennen aan de Race-stof bekleding voor de het centrale deel van zitting en San Remo microvezelbekleding voor de lendensteunen. Verder onderscheidt de Golf Sportsvan R-Line zich door decoratieve sierstrips in Black Lead Grey, dorpellijsten met R-Line-emblemen, een mattenset met contrasterende stiksels, pedalen inclusief een voetsteun in roestvrijstaal, zwarte hemelbekleding en een zwarte versnellingspookmanchet. Bijzondere accenten zijn ondermeer de contrasterende stiksels (op de versnellingspook, het multifunctionele R-Line-sportstuur, de centrale armsteun, de deurpanelen en de vloermatten). Tot slot start het infotainmentsysteem op met een speciale R-Line-animatie.

De nieuwe R-Line-pakketten voor de Golf Sportsvan zijn vanaf begin 2016 leverbaar.

Volkswagen Golf Sportsvan

Naast deze nieuwe pakketten introduceert Volkswagen begin volgend jaar ook het 'R-Line Sports'-pakket voor de Golf Sportsvan. Dit pakket voorziet in progressieve besturing, getinte ramen achter (65 procent donkerder) en een met 15 mm verlaagd sportonderstel. Daarnaast biedt Volkswagen voor de Golf Sportsvan vier verschillende lichtmetalen velgen uit de R-Line-serie aan: 17 inch Salvador-velgen en 18 inch Marseille-, Salvador (dezelfde als de 17 inch versie) en Serron-varianten.