17 april 2015
Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan

ANWB kiest Trekauto van het Jaar 2015

Autozine
17 april 2015 | De Volkswagen Golf Sportsvan is door het ANWB-kampeermagazine de Kampeer & Caravan Kampioen bekroond als de Trekauto van het Jaar 2015. Na dagenlang testen waren de twee jury's het unaniem eens. De Volkswagen Golf Sportsvan is volgens de ANWB de beste caravantrekker en zou geknipt zijn voor vele vakantiekilometers.
VW Private Lease
 

Elke auto is door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury's beoordeeld. De ene test de vakantiegeschiktheid van de auto. Deze jury test onder andere het zitcomfort, de bagageruimte op inhoud en vorm met een standaard kampeeruitrusting en het gebruiksgemak van de trekhaak; de andere juryleden gebruiken de testbaan van DAF voor stabiliteitsproeven, acceleratiemetingen en het bedwingen van diverse hellingen. Elke auto trekt een caravan, waarvan de belading in overeenstemming is gebracht met de daarvoor geldende ANWB-normen.

Volkswagen Golf Sportsvan

De deelnemende auto's zijn verdeeld over vijf verschillende klassen. In de A-klasse wint de Opel Corso. Winnaar van de B-klasse is de Peugeot 308 SW. De Ford Mondeo Wagon blijkt de beste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt Ford Kuga als eerste en bij de MPV's de Volkswagen Golf Sportsvan, tevens de overall-winnaar van de verkiezing.