26 juni 2014
Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Golf Sportsvan

Autozine
26 juni 2014 | De nieuwe Volkswagen Golf Sportsvan heeft de maximale score van vijf sterren gehaald bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP. De extra ruime en veelzijdige Golf kwam goed voor de dag op alle individuele onderdelen. Euro NCAP stelde ook vast dat de slimme assistentiesystemen hun werk perfect doen.

Op zoek naar een Volkswagen Golf Sportsvan?
DAS import heeft er 6241 vanaf € 14.914,-

Volkswagen Golf Sportsvan

Euro NCAP test nieuwe auto's volgens een vast stramien. Er zijn vier beoordelingscategorieën: de bescherming van volwassenen en kinderen, voetgangersveiligheid en assistentiesystemen. Na een beoordeling op al deze punten, kreeg de Golf Sportsvan de maximale score van vijf sterren.

Volkswagen Golf Sportsvan

Om het veiligheidsniveau van volwassenen vast te stellen, onderging de Golf Sportsvan drie crashtests: frontaal (64 km/h), zijdelings (50 km/h) en tegen een paal (29 km/h). Hier scoorde de auto 87% van het maximaal aantal te behalen punten. Bij de bescherming van kinderen lag het percentage op 85%.

Euro NCAP besteedt bij de beoordeling van auto's ook veel aandacht aan veiligheidsverhogende assistentiesystemen. Front Assist met City Emergency Braking waarschuwt de bestuurder in een breed snelheidsspectrum voor mogelijk gevaar. Indien de bestuurder niet reageert, kan dit systeem autonoom een noodstop uitvoeren. De werking van het assistentiesysteem werd door Euro NCAP beloond met de hoogst mogelijke score.

Volkswagen Golf Sportsvan

De Golf Sportsvan staat nú in de showroom. Bij de vanafprijs van 22.690 euro zijn de volgende zaken standaard inbegrepen: 7 airbags, ABS, elektronische stabiliteitscontrole en Multi Collision Brake, dat doorschieten na een aanrijding voorkomt. Ook leverbaar zijn Pre Crash, Lane Assist, (Dynamic) Light Assist en de dodehoek-sensor met waarschuwing voor naderend verkeer bij uitparkeren.

Op zoek naar een Volkswagen Golf Sportsvan?
bynco heeft er 6 vanaf € 20.195,-

Volkswagen Golf Sportsvan

VW Golf Sportsvan 2018 nu bij dealerVW Golf Sportsvan 2018 nu bij dealer
19 januari 2018
VW Golf Sportsvan nu als Highline EditVW Golf Sportsvan nu als Highline Edit
10 januari 2018
Vernieuwde VW Golf Sportsvan vanaf 2018Vernieuwde VW Golf Sportsvan vanaf 2018
11 december 2017
VW Golf Sportsvan vernieuwd voor 2017VW Golf Sportsvan vernieuwd voor 2017
21 augustus 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum