3 oktober 2006
 

Volkswagen CrossGolf

Volkswagen introduceert CrossGolf

Autozine
3 oktober 2006 | Volkswagen heeft op de autotentoonstelling van Parijs de CrossGolf gepresenteerd. Deze Volkswagen vult het gat tussen MPV's en SUV's door de eigenschappen van beide te combineren. Met de CrossGolf komt Volkswagen na de CrossPolo met het tweede model dat de toevoeging Cross krijgt. Ook de Touran zal in de toekomst als CrossTouran aangeboden worden.
 

De CrossGolf is gebaseerd op de Golf Plus en dat betekent dat hij een extra hoog interieur met een hoge instap heeft. Daarbij heeft vooral het exterieur onmiskenbare SUV-kenmerken zoals 2 centimeter meer bodemvrijheid, extra stevige bumpers voor en achter, diverse in antracietkleur uitgevoerde kunststof koetswerkdelen, een verchroomde dakreling en 17-inch lichtmetalen wielen. Ook het interieur van de CrossGolf is anders. Om te beginnen beschikt hij over specifiek voor dit model ontworpen, kleurrijke bekledingsstoffen. Deze worden niet alleen gebruikt voor de standaard sportstoelen, maar ook als afwerking van bijvoorbeeld de deuren. Diverse in Ice Silver Metallic uitgevoerde details (omlijsting van ventilatieroosters en middenconsole bijvoorbeeld) onderstrepen het bijzondere karakter van de CrossGolf.

Volkswagen CrossGolf

Standaard beschikt de CrossGolf over een verschuifbare en in delen neerklapbare achterbank. Door de bank te verschuiven, is altijd een balans te vinden tussen ruimte voor passagiers en bagage. Door deze verschuifbare bank kan de standaard bagageruimte varieren tussen 395 en 505 liter. Door de achterbank in zijn geheel neer te klappen, ontstaat een laadruim van maximaal 1.450 liter. Ook de voorstoelen zijn multifunctioneel. Zo zijn ze voorzien van extra opbergruimte (schuiflades) en geintegreerde opklaptafeltjes voor de achterpassagiers.

Aan het einde van dit jaar wordt de uitsluitend als voorwiel aangedreven leverbare CrossGolf in de showroom verwacht. Dan zijn gelijk twee benzinemotoren en twee diesels beschikbaar. De basisbenzinemotor is een 1.6 met 75 kW/102 pk en daarnaast is er de 1.4 TSI, die dankzij een turbo en een mechanische compressor een vermogen levert van 103 kW/140 pk. Deze versie is tegen meerprijs leverbaar met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Het dieselaanbod bestaat uit de 1.9 TDI met 77 kW/105 pk en de 2.0 TDI met 103 kW/140 pk. Beide dieselmodellen zijn standaard uitgevoerd met een DRF (dieselroetfilter) en tegen meerprijs te voorzien van de DSG-versnellingsbak. De prijzen van de CrossGolf zijn nog niet bekend.

Volkswagen CrossGolf