21 maart 2013
Volkswagen Beetle Cabriolet

Volkswagen Beetle Cabriolet

VW Beetle Cabrio ook leverbaar als Kever

Autozine
21 maart 2013 | De Volkswagen Beetle Cabriolet staat precies aan het begin van de lente in de showroom. Hij is er nu zelfs met de aanduiding 'Kever' op de achterklep. Met een basisprijs van 26.150 euro is de 'Kever' Cabriolet de voordeligste open Volkswagen.
 

De nieuwe Beetle Cabriolet combineert klassieke details, zoals het compacte dashboard en een extra handschoenenkastje in carrosseriekleur, met moderne elementen. Zo is er volop keuze uit navigatie-/infotainmentsystemen. Het coole Fender Sound System is zelfs speciaal voor de Beetle ontwikkeld. Handige cabrio-elementen als verwarmde voorstoelen, een afdekhoes en een in delen neerklapbare achterbank zijn altijd standaard.

Volkswagen Beetle Cabriolet

De Kever Cabrio staat al sinds 1949 voor open rijplezier voor vier, tegenwoordig in combinatie met de nieuwste technologie. Zo heeft de nieuwe Beetle Cabrio standaard een elektrisch bediend canvas dak. Neergeklapt ligt het, net als vroeger, op de carrosserie. De rolbeugels zijn verstopt in het koetswerk; als het nodig is, komen ze razendsnel tevoorschijn.

De Beetle Cabrio is er in de uitvoeringen Trend, Design en Sport. De cabriolet met benzinemotor is er vanaf 26.150 euro voor de 1.2 TSI 105 pk. Daarnaast is er de 160 pk sterke 1.4 TSI vanaf 30.730 euro en de 2.0 TSI vanaf 38.870 euro.  De Beetle Cabriolet met 1.6 TDI-diesel is er vanaf 30.150 euro en de 2.0 TDI vanaf 36.200 euro.

Het opschrift 'Kever' op de achterklep is te bestellen voor een meerprijs van 51 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

Volkswagen Beetle Cabriolet