13 september 2018
Toyota Yaris (2011 - 2020)

Toyota Yaris (2011 - 2020)

Toyota introduceert Yaris GR Sport

Autozine
13 september 2018 | Toyota introduceert de Yaris GR Sport. Deze dynamische versie is ge√Įnspireerd op de exclusieve Yaris GRMN en is de eerste GR SPORT-uitvoering die Toyota in Europa lanceert. De Toyota Yaris GR SPORT beleeft zijn wereldpremi√®re op de Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober 2018) en komt begin volgend jaar op de markt.

Op zoek naar een Toyota Yaris?
DAS import heeft er 202 vanaf € 13.969,-

Toyota Yaris (2011 - 2020)

De introductie van de GR SPORT is het volgende voorbeeld van hoe het internationale autosportsucces van Toyota GAZOO Racing benut wordt voor nieuwe, opwindende productiemodellen onder het GR-label. Eerder leidde de terugkeer van Toyota naar het World Rally Championship in 2017 al tot de ontwikkeling van de prestatiegerichte Yaris GRMN, die lovende kritieken oogstte en waarvan alle 400 exemplaren al vóór de marktintroductie verkocht waren.

Toyota Yaris (2011 - 2020)

De nieuwe GR SPORT introduceert de sportieve kenmerken van GAZOO Racing in het hart van het Yaris-aanbod. De Yaris GRMN-invloeden zijn te vinden in de wielophanging, voor verbeterde wendbaarheid en reactievermogen. De Sachs Performance-schokdempers zijn vergelijkbaar met die van de GRMN, terwijl een massieve stabilisatorstang zorgt voor extra stijfheid. De sportieve uitstraling van de Yaris GR SPORT is mede te danken aan de 11 mm kleinere bodemspeling ten opzichte van de reguliere Yaris, terwijl de ruimte tussen het wiel en de wielkast met 18 mm is teruggebracht.

De gegoten lichtmetalen, zwarte 17-inch wielen zijn voorbehouden aan de Yaris GR SPORT en voorzien van dezelfde Bridgestone Potenza RE50-banden in de maat 205/45 R17 als de Yaris GRMN. De gewichtstoename bedraagt minder dan 5 kg door het aantal opties te beperken. De Toyota Yaris GR SPORT is uitsluitend leverbaar als vijfdeurs en naar wens met de 1,5-liter hybride aandrijflijn.

Het exterieurdesign is geïnspireerd op dat van de Yaris GRMN, met onder meer een zwart dak, haaienvinantenne en achterspoiler. De raamlijsten, honingraatgrille, buitenspiegelkappen en omlijsting van de voorste mistlampen zijn eveneens in zwart uitgevoerd. De koplamunits met zwarte details zijn specifiek voor de GR SPORT. Privacy glass voor de achterste ramen en GR-logo's maken de onderscheidende uitstraling compleet. Naar wens kunnen nog rode accenten worden toegevoegd aan de voorste spoilerlip en bij het onderste deel van de achterbumper.

Toyota Yaris (2011 - 2020)

In het interieur zijn de GAZOO Racing-kenmerken direct zichtbaar, vooral door de sportstoelen met GR-logo, zwarte Ultrasuède bekleding, wit stikwerk en witte inzetstukken. Als de bestuurder op de startknop drukt, toont het beeldscherm van het multimediasysteem het GR-logo waarmee meteen gehint wordt op een dynamische rijbeleving. Het kleine driespaaksstuurwiel is afkomstig uit de Toyota GT86.

Verder wordt de sportieve ambiance in het interieur van de Yaris GR SPORT versterkt door de zwarte hemelbekleding, zwarte GR-vloermatten met zilvergrijze rand en satijnchromen afwerking rond de versnellingspook, ventilatieopeningen en luidsprekers in de portieren.

Op zoek naar een Toyota Yaris?
bynco heeft er 3 vanaf € 8.830,-

Toyota Yaris (2011 - 2020)

Y20 viert 20 jaar Toyota YarisY20 viert 20 jaar Toyota Yaris
13 september 2018
Toyota introduceert Yaris Design SportToyota introduceert Yaris Design Sport
26 januari 2018
5 EuroNCAP sterren voor vernieuwde Yaris5 EuroNCAP sterren voor vernieuwde Yaris
13 december 2017
Zitter wint Yaris Energy ChallengeZitter wint Yaris Energy Challenge
26 augustus 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum