8 februari 2006
Toyota Yaris (2005 - 2011)

Toyota Yaris (2005 - 2011)

Toyota toont Yaris T-Sport en 2 conceptcars in Geneve

Autozine
8 februari 2006 | Enkele weken na de introductie van de nieuwe Toyota Yaris-serie in Europa presenteert Toyota op de Autosalon van Geneve een krachtige nieuwe conceptversie van zijn meest verkochte stadsauto. De nieuwe T Sport wordt aangedreven door een 1,8 liter motor, de zwaarste motor die ooit bij dit model is ingebouwd. Nieuwe bumpers, grille, lichtmetalen velgen en de gemodificeerde wielophanging zorgen voor een agressievere uitstraling en onderstrepen daarmee het sportieve karakter van dit concept.
KwikFit
 

De Urban Cruiser is een ontwerpconcept van ED2, Toyota's designstudio in Europa, voor een futuristische mini-SUV. Dit concept doet meer dan recht aan Toyota's geschiedenis op het gebied van Sport Utility Vehicles (SUV), maar voegt er ook zijn eigen stoere uiterlijk aan toe. De Urban Cruiser biedt daarnaast een fris vormgegeven interieur dat geinspireerd is op trendy meubilair.

Toyota Yaris (2005 - 2011)

Twee concepten werpen een blik op de toekomst en laten zien hoe Toyota transportoplossingen biedt en er tegelijk in slaagt de belasting van het milieu zo veel mogelijk te beperken. De Fine-T is de volgende stap op weg naar een hybride auto met brandstofcel en biedt de interieurruimte van een Avensis met de gemiddelde buitenafmetingen van een Yaris. De onafhankelijke vierwielbesturing en het stuurmechanisme met de grote stuurhoek zorgen voor een extreem kleine draaicirkel, die door geen enkele conventionele auto kan worden geevenaard.

De i-swing is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van persoonlijke mobiliteit, die een directere interactie tussen mens en machine mogelijk maakt door het gebruik van de meest recente technologieen op het gebied van IT-robotica.

Toyota Yaris (2005 - 2011)