27 oktober 2005
Toyota Yaris (2005 - 2011)

Toyota Yaris (2005 - 2011)

Nieuwe Toyota Yaris scoort 5 sterren in de EuroNCAP-test

Autozine
27 oktober 2005 | De nieuwe Toyota Yaris is bij de EuroNCAP-tests (European New Car Assessment Programme) onderworpen aan een frontale en een zijdelingse botsproef en bekroond met 5 sterren met totaal 35 punten voor de bescherming van volwassenen.
 

Het maximaal aantal te behalen punten voor de frontale botsing is 16, de Yaris behaalde hierbij 15 punten en voor de zijdelingse botsproef behaalde de Yaris de maximale score van 18 punten. Bij deze 33 punten worden nog eens 2 punten bijgeteld voor de aanwezigheid van een veiligheidsgordels waarschuwingssysteem voor de voorpassagiers. Een totaal van 35 punten voor de bescherming van volwassenen is tevens de hoogste score ooit voor Toyota. Verder kreeg de nieuwe Yaris 2 sterren voor de bescherming van voetgangers en 3 sterren voor de bescherming van kinderen.

Toyota Yaris (2005 - 2011)

De auto is leverbaar met airbags en side airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, curtain airbags en een knie-airbag voor de bestuurder (de eerste in dit segment). Verder is de auto uitgerust met een waarschuwingssysteem (met variabele zoemer) voor de veiligheidsgordels van de voorpassagiers. energie die bij een frontale aanrijding of een aanrijding van opzij vrijkomt, op een effectieve wijze naar de carrosserie wordt afgevoerd teneinde het passagierscompartiment zo min mogelijk te vervormen.

Verder is de nieuwe Yaris de eerste door Toyota ontwikkelde auto die getest is volgens de nieuwe, strengere interne normen voor aanrijdingen tussen auto's onderling. Deze tests simuleren een frontale aanrijding bij een snelheid van 55 km/u (voor beide auto's) met een auto van 2.000 kg en een overlap van 50%, een aanrijding van opzij en een aanrijding van achteren met een overlap van 50%.

Met zijn score van 5 sterren voor de bescherming van volwassenen scoort de nieuwe Toyota Yaris net zo goed als de Toyota Avensis, de Corolla Verso en de Prius.