9 juli 2003
 

Toyota Previa

Vernieuwde Toyota Previa vanaf september

Autozine
9 juli 2003 | Toyota introduceerde in 2000 de tweede generatie van de Previa. Om ook nu weer tijdig op de nieuwste ontwikkelingen en trends in te spelen, brengt het merk in september een vernieuwde Toyota Previa op de markt. Deze derde generatie van deze MPV krijgt met recht het stempel 'Full Size' opgedrukt.
AutoCoach

De neus van de Toyota Previa is onder handen genomen en heeft een dynamischer uiterlijk gekregen. De koplampunits zijn vernieuwd. De richtingaanwijzers en stadslichten hebben een nieuwe plaats in de unit gekregen en de mistlampen zijn voortaan apart in de gerestylede bumper geïntegreerd. Ook de optioneel verkrijgbare koplampsproeiers zijn in de bovenkant van de bumper weggewerkt, waardoor de voorkant van de Previa een futuristischer uiterlijk heeft gekregen. Ook de achterzijde is door de designers van Toyota opnieuw vormgegeven. De Previa is voorzien van nieuwe achterlichten van kristal helder glas in rood en wit en een chromen strip boven de ruimte voor de kentekenplaat. Aan de zijkant vallen de goed opgevulde wielkasten op, want op de Linea Sol en de Executive uitvoering wordt de Previa nu geleverd met nieuw ontworpen 16 inch lichtmetalen velgen met 21 5/60R1 6-banden.

Toyota Previa

De bovenste delen van het dashboard en de portierbekleding zijn nu donker en antraciet van kleur. De onderste delen zijn veranderd van licht grijs naar midden grijs. Ook is er gebruik gemaakt van materiaal met een andere structuur, waardoor het geheel een hogere kwaliteit uitstraalt. Standaard is de Previa voorzien van een cd-speler met zes speakers met RDS en boordcomputer. Op dit toestel is het TNS300 DVD-navigatiesysteem aan te sluiten. Iedere Previa verlaat de fabriek voortaan standaard met Brake Assist en side-airbags. De middelste zitplaatsen op de achterbank zijn voorzien van een driepuntsgordel in plaats van een heupgordel. De uitgebreidere uitrustingniveaus zoals de Sol en de Executive hebben standaard Vehicle Stability Control en Traction Control, wat zorgt voor veilig weggedrag. De Previa Sol en Previa Executive hebben standaard natuurlijk meer extra's dan de Previa Terra. Zo heeft de Sol een gescheiden Climate Control voor de voor- en achterpassagiers en parkeersensoren. Ook zijn het dashboard en de deurpanelen, net als het stuurwiel met houtaccenten uitgevoerd. De Previa Executive sluit de rij met een standaard Full Map DVD-navigatiesysteem met parkeerhulpcamera, lederen bekleding, stoelverwarming en voor de twee zijschuifdeuren elektrische sluitbekrachtiging.

De vernieuwde Previa is leverbaar vanaf september 2003 vanaf € 36.190,- inclusief BTW. De Previa is verkrijgbaar als vijfzitter, zevenzitter en luxueuze zeszitter. De achtzitter is niet langer in het programma opgenomen. De Previa Executive wordt in november 2003 op de Nederlandse markt verwacht. Een Previa Van zal later volgen.

XLLease
 

Info

Techniek

Prijs

Forum