5 november 2013
Toyota Mirai (2014 - 2020)

Toyota FCV

Toyota onthult waterstofauto op Tokyo Motor Show

Autozine
5 november 2013 | Toyota onthult steeds meer van de waterstofauto die in 2015 in productie gaat. Niet alleen schudt de carrosserie het stadium van concept car langzaamaan van zich af, ook ontsluiert Toyota meer en meer technische details. Op de Tokyo Motor Show, die op 23 november van start gaat, beleeft de Toyota FCV Concept zijn werelddebuut.
MG

Precies twee jaar geleden presenteerde Toyota op de Tokyo Motor Show de eerste conceptuele productie waterstofauto; de uitgesproken gelijnde FCV-R. De FCV Concept die nu in de spotlights wordt gezet, borduurt verder op dat eerste ontwerp.

Toyota Mirai (2014 - 2020)

De 4,87 meter lange FCV Concept krijgt een actieradius van 'ten minste 500 kilometer' en tanken neemt nog geen drie minuten in beslag. De twee kleine, lichtgewicht en extreem sterke waterstoftanks zijn weggewerkt onder het koetswerk zodat binnen in de auto plaats is voor een gezin en hun bagage.

De aandrijflijn heeft een vermogen van 'ten minste 100 kW' en is bovendien voorzien van een "boost converter" die kortstondig extra vermogen kan bieden. Toyota zag verder kans om de power output van de Fuel Cell Stack ten opzichte van de al rijdende Toyota FCHV-adv meer dan te verdubbelen naar 3 kW per liter. Ook kon de omvang van de aandrijflijn significant worden verkleind én een stuk goedkoper worden gemaakt.

Toyota Mirai (2014 - 2020)

De nieuwe FCV Concept is nu zo sterk dat deze auto (indien afgetankt) een gemiddeld huishouden meer dan een week van elektriciteit zou kunnen voorzien.

Wittebrug
Taxivloot Toyota MiraiTaxivloot Toyota Mirai
1 oktober 2020
Taxibedrijf kiest voor Toyota MiraiTaxibedrijf kiest voor Toyota Mirai
24 juni 2019
Toyota vertienvoudigt productie MiraiToyota vertienvoudigt productie Mirai
25 mei 2018
Japan bouwt waterstoftankstationsJapan bouwt waterstoftankstations
22 mei 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum