21 februari 2019
Toyota HiLux

Forum Toyota HiLux

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 september 2018

Ervaring met auto: Na mijn Hilux bijna een jaar in bezit te hebben kan ik concluderen dat erg te spreken ben over de auto. Ik heb mijn Hilux zowel zakelijk als prive in gebruik. En ben er regelmatig mee onderweg. Ik leg zowel lange als korte afstanden af met de auto en ook wordt die vaak ingezet om mijn zwaar wagen te trekken 3000/3500kg (2,55B x 3,30 hg). Tijdens het trekken gedacht de HiLux zich erg rustig, zoals je natuurlijk ook mag verwachten van een auto met een lader chasis. Het geen wat me wel opvalt, is dat met mijn nogal hoge wagen de auto op de auto toch wel problemen krijgt me de enorme hoeveelheid wind wat de wagen vangt. Zo merk je dat het verbruik om hoog schiet naar een 22 liter/100km. en dat die in dit geval toch wel een 30/40 pk mist.

Privé ben ik zeer tevreden. Ik rijd regelmatig langere afstanden en ben erg tevreden hoe de auto zich verhoud op de auto weg voor een auto in deze klasse ben ik tevreden over het comfort van de auto. Maar het gevoel dat je een auto zit die gemaakt is voor terrein te rijden en hard te werken dat is zeker niet weg te nemen en kan ik ook hier als storend ervaren. En ik begin nu ook te merken de auto losser begint te worden en iets veniger is dan in het begin. Het verbruik valt helaas wel hoger uit dan door Toyota wordt geschreven. Ik zit op een gecombineerd verbruik (zonder trekken) van 10 liter/100km. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik een stevige rijder ben (Autoweg 130/140).

Ik heb tot nu toe 1 probleem ervaren met mijn Hilux. Namelijk gaat de auto regelmatig (en met regelmatig bedoel ik om de 200/400km) hoge toeren draait als die stationair loopt. Hiervoor is die een 5 tal keren voor terug naar de dealer geweest. Bij de eerste 3 keer wist er niemand wat dit zou moeten of kunnen zijn. Er waren namelijk al meerdere Hilux'en l op de weg. Maar er was nog geen klant die dit zelfde heeft ervaren. Aangezien ik na een half jaar er een beetje klaar mee was, En de importeur niet echt gehoor gaf naar de dealer. Ben ik ik zelf contact gaan opnemen met de dealer. Toen kon opeens alles snel geregeld worden en is de auto ook bij de importeur geweest. Uiteindelijk is eruit gekomen dat dit "volgens" Louwman kwam doordat de auto ging regenereren. Echter zie ik dit zelf niet helemaal zo en geloof ik er ook niet heel veel van. Aangezien mijn auto met regelmatig 3x op een dag regenereerd en daar vaker ook bepaalde geuren bij vrij komen waarbij ik mij af vraag of dit goed is. Maar zoals gezegd schijn ik d enige te zijn die dit opmerkt en heb nog nergens kunnen lezen hierover.

Samenvatting:

Op het probleempje na. Ben ik zeer tevreden over mijn HiLux. En ben ik ervan overtuigd dat ook de generatie Hilux zijn naam trouw zal doen. Het is een echt werkpaard wat een stuk meer comfort en luxe heeft gekregen

Uitvoering2.4d Xtr-cab Black P
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand27.500 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!