16 februari 2019
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb een vraag.... Met regelmaat sta ik met een lege accu als mijn Aygo een paar dagen heeft stil gestaan.
Nieuwe accu er in maar geen verbetering Accucheck etc gedaan, is prima. Stroom gebruik laten doormeten, ze kiunnen niks vinden. Heeft nog iemad dit bij de hand gehad of weet iemand een oplossing??


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand51.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor8
  
 
Reactie van: Ron-geerts, datum: 27 december 2012

Antwoord: Esther,

Wellicht dat je probleem inmiddels is opgelost, en zo niet kan het volgende een uitkomst voor je zijn. Wanneer je de auto in een garage kan zetten of op een plek waar je stroomvoorziening hebt, kun je een druppellader aan sluiten. Ik zelf heb een CTEK MXS 5.0 druppellader, die ik voor mijn Volvo cabrio gebruik, die ik enkel met goed weer rijd. Bij dit apparaat zit o.a. een contrastekker voorzien van 2 stekkertjes die je aan de accu bevestigt, en die permanent kan blijven zitten. Aan de druppellader zit een stekkertje, die je wanneer je het apparaat wil aansluiten, in het contrastekkertje steekt. Vervolgens het apparaat aan de stroom, en klaar is Kees. Deze handeling kost je 15 seconden.
Wanneer je de auto dagen na elkaar gebruikt hoef je dit niet te doen, daar de accu zich dan zelf bijlaadt, maar wanneer je weet dat je je auto diverse dagen niet gebruikt, sluit je even de druppellader aan, en blijft je accu in perfecte conditie.
Met deze oplossing heb je de oorzaak niet opgelost, maar ben je wel van het probleem van de lege accu af. Het opsporen van het stroomlek kan een tijdrovende, dus kostbare aangelegenheid zijn. Dan is indien mogelijk, het gebruik van de druppellader een uitkomst die vele malen goedkoper is.

Ron

  

, datum: 23 juni 2012

Ervaring met auto: Na 34000 km en nog geen 4 jaar oud koppeling moeten vervangen en Toyota Nederland schuift het af. Valt net buiten de garantie. Vanaf het begin veel gezeik. Eerst lekkage en daarna een kapotte blower van de kachel.
Kortom: veel extra kosten en niet Toyota waardig. Heel erg jammer. Ik rijd al 15 jaar Toyota! Dealer doet zijn best, maar het kost veel geld.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km
DealerCar Net

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 april 2012

Ervaring met auto: Lijkt wel een aquarium. Water lekkages binnenzijde en in kofferbak.

Uitvoering1.0 12 V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand26.000 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid1
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Wouterke56, datum: 6 juni 2012

Antwoord: Heb me de nieuwe Tobasco versie aangeschaft: super leuke auto, zeker met het zeer speciale kleurtje, anders dan de 95% zwarte en metallicgrijze doodgraverskleuren in het huidige verkeer.
Van lekkages en andere bijgeluiden was al in de eerder verschenen Toront-oversie al lang geen spraak meer. Waarlijk een fijne stadsauto voor een eerlijke prijs: zeker met de uitgebreoide garantie.

 
Reactie van: Rots36tuin, datum: 27 oktober 2013

Antwoord: Ik heb ook een Toyota Aygo gekocht na dat ik ben opgelicht bij een Daihatsu-dealer voor 2.700 euro. Ik hoop niet dat ik weer een hoop ellende krijg met een nieuwe auto.

  

, datum: 17 februari 2012

Ervaring met verkoop: Deze auto is als Class-uitvoering vekocht, maar het is een Pure-uitvoering.
Lange wachttijd voor financiering.
Originele mattenset niet compleet.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 december 2011

Ervaring met auto: We hebben ons zonet een 4-deurs Torontoversie aangeschaft met wat opties zoals de toerenteller, afsluitbaar handschoenvak en rubbermaten voor de kinderen, na aftrek van alle premies komt het autootje op 8750 euro, waarlijk een hele leuke prijs voor een auto uit het goedkope segment.
Hij rijdt heel leuk, doet goed zijn werk waarvoor hij gemaakt en aangekocht is en lekt NERGENS: heb wel van beginafaan alle rubbers met siliconespray behandeld. Stadsverbruik: 5.4 l/100km, en hier in Belgie: hebben we wel 5 jaar volledige garantie.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hans, datum: 27 januari 2012

Antwoord: Rubbermaten voor de kinderen en van beginafaan schrijf neem toch de moeite om fatsoenlijk te schrijven

 
Reactie van: Janmetdepet, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Och ja, je moet origineler uit de hoek komen om je dikke nek en arrogantie weg te steken, commentaar op iemand geven is zeer makkelijk, maar daar zijn wij nederlanders altijd straf in geweest: vraag je maar eens af hoe ze in het buitenland met ons lachen als een "nederlander" probeert om frans of engels te praten! Laat staan dat hij of zij de taal correct kan schrijven.

 
Reactie van: Jdkw, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, als je al op een tikfout wordt afgerekend, kan dat maar alleen van een heel gefrustreerd personage komen, laten we echter niet mierenueken (oeps tikfout): in mijn Miami-versie van de Aygo liggen ook rubberen matTen in voor mijn kindjes en volgens de voorkeurspelling mag "an beginafaan" wel op die wijze geschreven worden.
Dus aan de Belgische Aygo-fan: laat je niet in het kruis tasten door sommige achterlijke Nederlanders: dat van die andere talen kan ik beamen, mijn "fransee" en "ienglies" is ook niet al te best.

groeten uit Groningen,
Jaap Donkerwolke

 
Reactie van: Boyjo1966, datum: 2 december 2014

Antwoord: Mensen, doe eens normaal op dit forum! Kijk eerst naar je zelf, en begin dan pas bij een ander! Er is al haat genoeg in de wereld!

  

, datum: 2 december 2011

Ervaring met auto: Wij leasen een Toyota Aygo uit januari 2010. Inmiddels 52.000 kilometers op de teller en ook onze Aygo had veel last van lekkages.... Teruggeweest naar de dealer en alle rubbers en dergelijke vervangen, helaas was dit probleem nog niet verholpen. Weer terug naar de dealer en die heeft toen het dashboard losgehaald. Toen bleek dat het dasboard niet was dichtgekit bij het kachelhuis, waardoor al het water vanuit het kachelhuis naar binnen stroomde. Het probleem is n u inmiddels een half jaar opgelost en de Aygo blijft keurig droog!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 27 oktober 2011

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Hij wordt wordt waar mogelijk door Damen zelf gedaan en als het wat complexer is door Carservice center te Raamsdonksveer - en anders bij Egbers autos te Breda (voormalige Rover dealer). Er wordt getracht het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Ervaring met verkoop: Heb de auto bij Damen Autos te Nieuwendijk gekocht (geholpen door Sjoerd en Gerrit). Niks op aan te merken. Soepel en goede afspraken die tot nu toe zijn nagekomen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »