19 augustus 2018
Feedback
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 juli 2018

Ervaring met auto: Op onze zoektocht naar een vervanger voor de Honda Insight hebben we proefgereden in de Suzuki Swift automaat (vanwege het lage gewicht en volle uitrusting in de Style). Deze is afgevallen vnl vanwege het interieur lawaai. De Honda Jazz automaat Elegance is relatief traag, veel windgeruis en relatief duur. De Toyota Yaris Hybrid heeft moeite vooral als de motor koud is, veel toeren vd cvt en motor en ook niet zo zuinig als voorgesteld.

In dezelfe wegenbelasting klasse als de Honda Jazz en Yaris viel de Suzuki Scross. Een erg ondergewaardeerde auto. Na 3 proefritten hebben we de balans opgemaakt, erg stil, hoge auto, relatief zuinig, 1 op 16 met gemak haalbaar, maar bovenal de MOTOR, de 1.0 3cyl Boosterjet. Wow wat een motor, vanaf 1700 veel trekkracht onderin, waardoor het ook stil is.

Ik heb de Exclusive uitvoering, 6 traps automaat, Led koplampen, etc. Auto als demo gekocht met 7200 km op de teller. Wegenbelasting eur 40 pm. Op de teller gereden bij 130km pu 1 op 15, bij 120 1 op 16 bij 100 km 1 op 18. Gemiddeld verbruik tussen twee tankbeurten,, echte km met vooral veel binnen de bebouwde kom gereden, 1 op 15. Tot nu erg tevreden over deze auto, zou het zeker aanraden mn om de motor en 1200kg geremd aanhanger gewicht. Tot de volgende update.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Boosterjet Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerSchaap

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 14 juli 2018

Ervaring met auto: Perfecte auto, alleen radio is waardeloos. Valt weg, speelt zachter echt aanfluiting. Navigatie werkt perfect wat bediening betreft, maar inhoud zeer slecht. Ik heb de 2018 versie, maar de A9 gaat compleet verkeerd.

Nieuw
Uitvoering1.4 Boosterjet Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerLuykx

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Trisno4u, datum: 25 juli 2018

Antwoord: Ik heb Android Auto op mijn telefoon geinstalleerd. Als je connectie met de S-Cross maakt kun je zowel Google maps als Waze gebruiken. Die kaarten zijn altijd actueel. Het geluid van bv de muziekapp Jetaudio maakt de muziek voller in de auto als je het ook via Android Auto afspeelt.

Reageer
  

, datum: 3 maart 2018

Ervaring met auto: Perfecte auto. wederom nieuw gekocht.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Boosterjet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 31 december 2017

Ervaring met auto: Auto met automaat nieuw gekocht bij auto Jacob te Maastricht. Perfecte auto, aanrader!

Nieuw
Uitvoering1.4 Boosterjet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Janenjo, datum: 4 januari 2018

Antwoord: Zeer tevreden over dezelfde wagen 1.0 boosterjet automaat in ons geval.

Bijkomende raad soms voor starten kan rempedaal hard staan je kan nog starten door pedaal harder in te duwen en dan te starten.

Eerste maal wist ik het niet dat je pedaal harder moet induwen. dus er is niets aan de hand. had Suzuki assistance gebeld en blijkbaar was het van onwetendheid. dank u

Reageer
  

, datum: 13 december 2017

Ervaring met auto: Alhoewel ik zeer economisch probeer te rijden, is het verbruik 15% hoger dan aangegeven door fabrikant.

Ontvangst van autoradio is ronduit slecht. Bovendien staat er geen DAB op de radio terwijl dit binnen 3 jaar de norm wordt.

emmen maken een vervelend, schurend geluid bij stapvoets aanschuiven in file (met een automaat moet je je voet op de rem houden). Adaptieve cruise control is veel minder goed dan die op mijn vorige auto (VW) en werkt bovendien niet lager dan 40km/u. waardoor je in een file zelf moet werken met je pedalen. Automaat heeft slechts 6 versnellingen. Bij de meeste auto's zijn er dit 7 of 8.

Rammelgeluiden op slechte wegen (in deuren), in het dashbord (zeer vervelend!). Een beetje een teleurstelling!

Nieuw
Uitvoering1.4 Boosterjet AUTO
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Janenjo, datum: 19 januari 2018

Antwoord: Rammelgeluid op slechte wegen in het dashboard komt niet van dashboard, maar van brillenhouder in plafond. Dit geeft rammelgeluid en je denkt dat het uit het dashbord komt. Steek mousse in brilhouder of ertussen en probleem is opgelost.

 
Reactie van: Janenjo, datum: 28 mei 2018

Antwoord: Rammelgeluid zit toch in dashboard enkel bij warme temperaturen garage heeft het nog niet gevonden iemand zelfde probleem?

 
Reactie van: Peterwillems. Hs, datum: 5 juni 2018

Antwoord: Zelfde "rammel geluid" hier (lijkt de ruit, maar is het niet). Alleen als het warm is. Lijkt te maken te hebben met speaker midden dashboard, helaas niet te horen op afspraak laatst bij garage :-)

 
Reactie van: Janenjo, datum: 7 juni 2018

Antwoord: Heb ontdekt dat rammelgeluid enkel er is als ais airco opstaat. Zet je airco af dan gaat rammelgeluid na 2 kilometer rijden langszaam weg. Is heel raar garage kan het niet vinden toch wisten dan nog niet dat het met airco te maken had laat ons iets weten indien jullie probleem of oorzaak gevonden hebben. Hartelijk dank!

 
Reactie van: Janenjo, datum: 9 juli 2018

Antwoord: geachte heer peter willems
heeft u al nieuws ivm rammel in dashbord
indien wel laat het ons weten: Indien bij ons probleem is opgelost zal ik het ook laten weten Hartelijk dank !

 
Reactie van: Janenjo, datum: 26 juli 2018

Antwoord: Het gebrom dat u zegt is niet deze rammel in dashbord, het is typisch van een 3-cilinder motor dat deze gebrom heeft zeker bij automaat als toerental laag ligt.

 
Reactie van: Wilma. Ruud, datum: 26 juli 2018

Antwoord: Als met een rammelgeluid ook een diep bromgeluid wordt bedoeld dan hebben wij dat bij lage temperaturen de eerste kilometers ook. Ik zal de airco bij wegrijden uit zetten. Wie weet? Verder hebben we de auto nu een jaar en acht maanden en zijn 46000 probleemloze en zuinige (1 op 17 gemiddeld) kilometers verder.

Reageer
  

, datum: 10 oktober 2017

Ervaring met auto: Tijdens de inruilactie van Suzuki, mijn Baleno ingeruild voor de S-Cross 1.0 Boosterjet High Executive. De Baleno is technisch een prima auto met alles erop en eraan. Ik ben helemaal verslingerd geraakt aan de Adaptive Cruisecontrol, waamee je nog ontspannender rijdt. Niettemin is de Baleno duidelijk een lichtere auto met een lage instap. Wel ontzettend zuinig in verbruik. Maar het inruilvoorstel was zo interessant, dat ik overstag ben gegaan voor de nieuwe S-Cross. 1.0 H.E. de auto heeft 120 pk en gaat erg rap van zijn plek. Zuinig rijden kan ook, maar dan moet je echt rustig aan doen. 1:19 is haalbaar.

De stoelen zijn veel beter dan de Baleno. Steviger en ruimer. De S-Cross voelt ook veel solider aan. Stuurgedrag is prima, niets op aan te merken. Ruime kofferbak. Groot schuif- kanteldak, dual zone climate control, uitgebreid infotainment systeem met ingebouwde navigatie, bluetooth smartphone connectie voor zowel Android als Ios. Kortom, ondanks de meerprijs t.o.v. de Baleno, toch erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Ervaring met verkoop: Auto is gekocht bij klok en Thissen in Heemskerk. Uitstekende garage, waar nog ruim de tijd voor je wordt genomen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 6 oktober 2017

Ervaring met auto: Wij zijn tevreden met onze S-Cross, komen uit een Peugeot 508 diesel station van 2013, ook een fijn auto , maar was te laag voor ons met instappen. De S -ross doet het prima ook met de caravan naar Oostenrijk geen enkel probleem.

De wegligging is goed. Ken verder geen enkel probleem met de auto was sommigen hebben. Wij raden de auto iedereen aan, erg zuinig en betrouwbaar.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 High Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand61.500 km
DealerEefde

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »