7 april 2020
Suzuki Swift

Suzuki Swift

Suzuki Swift Sport nu als Smart Hybrid

Autozine
7 april 2020 | De Suzuki Swift Sport is vanaf nu standaard uitgerust met een 48V Smart Hybrid-aandrijflijn en is direct te bestellen vanaf 25.399 euro. Begin mei 2020 staat de vernieuwde Suzuki Swift Sport bij de Nederlandse Suzuki dealers. Bestellen kan per direct.

Op zoek naar een Suzuki Swift?
bynco heeft er 5 vanaf € 12.945,-

Suzuki Swift

De 1,4 liter BoosterJet turbobenzinemotor met 95 kW (129 pk) van de Suzuki Swift Sport wordt nu bijgestaan door een geïntegreerde startmotor (ISG) die zijn kracht haalt uit een 48V lithium-ion accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Bovendien zorgt de ISG voor een hoger maximumkoppel (235 Nm) bij een lager toerental dan voorheen.

Suzuki Swift

Ondanks de toevoeging van het 48V Smart Hybrid-systeem, blijft het leeggewicht (op kenteken) van de Suzuki Swift Sport onder de magische grens van 1000 kilogram. Met het rijgedrag is ook rekening gehouden: de 48V-accu en de speciale 48V-12V-omvormer voor het aandrijven van componenten die een lagere spanning nodig hebben, zoals verlichting, audio en airconditioning, zijn onder de voorstoelen geplaatst, voor een optimale gewichtsverdeling.

Sportstoelen, 17 inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen en - achterlichten, een sportieve bodykit, een sportuitlaat, climate control en adaptieve cruise control maken deel uit van de standaarduitrusting van de Suzuki Swift Sport. Elke Swift Sport is uitgerust met het Suzuki Safety System Pro, waarmee de auto onder meer beschikt over Blind Spot Monitor (BSM), Dual Sensor Brake Support (DSBS), Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning. Daarnaast zijn ook parkeersensoren áchter standaard.

Tot de standaarduitrusting van de Suzuki Swift Sport behoort nu ook metallic lak. Kopers kunnen zonder meerprijs kiezen uit Pure White Pearl Metallic, Super Black Pearl Metallic, Speedy Blue Metallic en Mineral Gray Metallic. Optioneel is er de keuze uit Premium Silver Metallic, Burning Red Pearl Metallic, het opvallende Champion Yellow en de volledig nieuwe kleurcombinatie Flame Orange Pearl Metallic met het dak in contrasterend Super Black Metallic. Ook Speedy Blue Metallic en Burning Red Pearl Metallic zijn te combineren met een contrasterend zwart dak.

Optioneel is de Suzuki Swift Sport uit te rusten met het nieuwe Sport Exclusive Pack. Het accessoirepakket bestaat onder meer uit volledig lederen bekleding voor de voorstoelen en achterbank, een exclusieve striping, een aangepaste grille en andere badges. Dit pakket heeft een meerprijs van 1.899 euro.

Nieuwe vloermatten voor de Suzuki Swift?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Suzuki Swift nu ook met AllGripSuzuki Swift nu ook met AllGrip
23 september 2019
Suzuki Swift nu als Sport KatanaSuzuki Swift nu als Sport Katana
1 mei 2019
Suzuki maakt prijs Swift Sport bekendSuzuki maakt prijs Swift Sport bekend
13 april 2018
Suzuki biedt team proefrit aanSuzuki biedt team proefrit aan
14 december 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum