10 oktober 2003
Suzuki Alto (2002 - 2008)
Nieuws

Suzuki Alto (2002 - 2008)

Suzuki Alto ook gebruikt de voordeligste

10 oktober 2003 - De kampioen van de lage autokosten bevestigt andermaal zijn reputatie: de Suzuki Alto is ook als occasion het meest voordelig in het dagelijks gebruik. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Consumentenbond heeft verricht onder een panel van 6.000 autorijders.
AutoCoach

De Suzuki Alto is eerder dit jaar al in het jaarlijkse autokostenonderzoek van de Consumentenbond voor de negende maal uit de bus gekomen als de voordeligste auto in het dagelijks gebruik. Dit keer heeft de organisatie het vizier gericht op het financieel voordeel dat kopers van een occasion genieten ten opzichte van mensen die een nieuwe auto kopen. Van een groot aantal merken en modellen zijn de kosten naast elkaar gelegd.

Suzuki Alto (2002 - 2008)

De occasionrijders profiteren vooral van de in verhouding lagere afschrijving ten opzichte van de kopers van een nieuwe auto. De extra onderhouds-kosten als gevolg van reparaties blijken in de praktijk mee te vallen. Een gebruikte Suzuki Alto (2,5 tot 5 jaar) kost per maand 276 euro, dat is 42 euro minder dan een nieuwe Alto. Omgerekend is dat een besparing van 13 procent. Voor de Alto blijven de kosten per maand ook op hogere leeftijd laag, wat blijkt uit een vergelijking van de kosten van een occasion van 2,5 tot 7,5 jaar en een nieuwe van 0 tot 5 jaar. Dan komt de Suzuki uit op 247 euro per maand, 35 euro minder dan de maandelijkse kosten van een nieuwe Alto.

In het onderzoek naar de maandelijkse kosten van gebruikte auto's scoren de ondertussen uit productie genomen Suzuki's Swift en Baleno ook sterk. In hun segment nestelen zij zich comfortabel in de kopgroep als het gaat om auto's die voordelig zijn in het dagelijks gebruik. Tevens valt op dat zowel de Alto, Swift en de Baleno ook bij hoge kilometerstanden behoren tot de auto's met het geringste aantal mankementen. Het volledige overzicht van de kosten van occasions staat in de Consumentengids van september.

XLLease
Dutchlease