8 maart 2002
Suzuki Alto (2002 - 2008)
Nieuws

Suzuki Alto (2002 - 2008)

Suzuki Alto is geheel vernieuwd

8 maart 2002 - De nieuwe Alto van Suzuki is groter, heeft een sterkere motor en verbruikt minder brandstof dan zijn voorganger. Door zijn vorm met standaard vier portieren en een interieur vol slimme oplossingen onderscheidt hij zich van de doorsnee compacte auto. Daarbij komt dat de Alto in aanmerking komt voor de maximale stimuleringspremie van 1.000 euro die de overheid toekent aan de zuinigste en milieuvriendelijkste auto's.
AutoCoach

Ten opzichte van zijn voorganger biedt de nieuwe Alto 50 millimeter meer hoofdruimte en de wielbasis is met 25 millimeter toegenomen, wat zorgt voor een groter interieur. De Alto heeft een doordacht interieur en een completere uitrusting dan voorheen. Dat blijkt uit de vele plekjes om spullen op te bergen. In de vier portieren zitten ruime vakken. Er is een afsluitbaar dashboardkastje en in de middenconsole, vlak voor de versnellingspook zijn twee bekerhouders aangebracht. De Alto heeft verder onder meer getint glas, een make-upspiegel in de zonneklep en ruitenwissers met een intervalstand.

Suzuki Alto (2002 - 2008)

Onder de motorkap huist een volledig nieuw ontwikkelde viercilindermotor met zestien kleppen. Hij heeft een inhoud van 1,1-liter en levert 46 kW (63 pk). Het maximumkoppel bedraagt 85 Nm. Bij dit alles blijft het benzineverbruik laag: gemiddeld verbruikt de Alto 4,9 liter over 100 kilometer ofwel 1 op 20,4 (testcycles volgens norm 99/100/EG)! Bij hogere snelheden houdt de lange vijfde versnelling het motortoerental laag. Dat draagt bij aan de rust in het interieur en verklaart het lage verbruik. Als optie is een elektronisch geregelde drietraps automaat leverbaar op de GLS.

Suzuki heeft veel aandacht gegeven aan bescherming voor de inzittenden. De kreukelzones en de stevige veiligheidskooi beantwoorden aan zware eisen. De Alto heeft standaard twee airbags voorin en gordelspanners met trekkrachtbegrenzers voor. Verder mag de nieuwe Alto een aanhanger trekken tot 350 kilogram ongeremd en tot 750 kilogram geremd.

KwikFit
XLLease