31 augustus 2001

Suzuki Alto (1994 - 2002)

Suzuki Alto is goedkoopste in dagelijks gebruik

31 augustus 2001 - De Suzuki Alto is de voordeligste auto in het dagelijks gebruik. En dat blijft hij. Want andermaal heeft de Consumentenbond hem op de eerste plaats gezet in zijn onlangs gepubliceerde onderzoek naar maandelijkse autokosten over het jaar 2000. Ook de Suzuki Swift bereikt opnieuw een goede klassering in de compacte klasse.

Sinds 1993 is de compacte Suzuki zeven keer als goedkoopste uit de bus gekomen, één keer bleek hij de op één na voordeligste in het dagelijks gebruik. De Consumentenbond heeft in het onderzoek meer dan honderd verschillende modellen die in 2000 op de markt waren, onder de loep genomen. Niet alleen het brandstofverbruik, maar ook onderhoud, afschrijving, renteverlies, verzekering en motorrijtuigenbelasting zijn daarin betrokken.

Suzuki Alto (1994 - 2002)

Zowel in de categorie van auto's tot 2,5 jaar als in die van auto's tot vijf jaar is de Alto 1.0 GA koploper. Dat dankt deze Suzuki vooral aan de lage onderhoudskosten en zijn in verhouding gunstige afschrijving. De lage aanschafprijs draagt hieraan bij. Ook is het al sinds 1981 leverbare model nog altijd heel populair als occasion. Dat resulteert weer in een gunstige inruilprijs, waardoor de afschrijving ook op de langere termijn heel laag blijft. In de compacte klasse heeft de Suzuki Swift een derde plaats bereikt. Bij de auto's tot 5 jaar en 80.000 kilometer staat hij op de vierde plaats. In voorgaande jaren scoorde de Swift eveneens goed bij het autokostenonderzoek. De resultaten tonen aan dat Suzuki ongenaakbaar blijft als het gaat om zo laag mogelijke maandelijkse kosten. Dat met modellen die tot de populaire evergreens op de automarkt kunnen worden gerekend.

De Suzuki Alto 1.0 GA kost fl. 15.899,-; er is een Swift vanaf fl. 19.999,-.

XLLease
Dutchlease