16 januari 2008
 

Subaru Tribeca

Vernieuwde Subaru Tribeca eind januari bij de dealer

Autozine
16 januari 2008 | Subaru heeft zijn vlaggenschip, de Tribeca (voorheen B9 Tribeca) onlangs grondig vernieuwd. Wat bleef waren z'n functionele interieur en de beproefde Symmetrical All Wheel Drive-techniek. Maar verder werd vrijwel alles anders. Eind januari is dit topmodel in Nederland leverbaar.

De crossover annex SUV is nu 4,865 meter lang, 1,880 meter breed en 1,685 meter hoog. De bodemvrijheid bedraagt 21 centimeter, zodat de Tribeca ook in moeilijker begaanbaar terrein uit de voeten kan. Verder springt het nieuwe design van het front in het oog, waarin koplampen met standaard Xenon-verlichting zijn opgenomen. Andere herkenningspunten van Subaru's SUV zijn de nieuw vormgegeven achterste zijruiten voor beter zicht, de gewijzigde achterpartij en een ander ontwerp 18-inch lichtmetalen wielen met het bekende zes sterren-logo.

Subaru Tribeca

Subaru introduceert de nieuwe Tribeca in tweevoud op de Nederlandse markt, een vijfpersoons "Luxury"-versie en een 5+2 persoons "Executive"-uitvoering. In beide gevallen huist onder de kap een nieuwe 3,6 liter boxermotor, die de plaats inneemt van de tot dusver gevoerde 3,0 liter krachtbron. Eveneens voor alle typen geldt de standaardmontage van een verfijnde versie van Subaru's elektronisch gestuurde vijftraps E-5AT Sportshift transmissie. Hiermee kan zowel volledig automatisch, als handmatig geschakeld worden.

Door de toepassing van een Active Valve Control Systeem (AVCS, variabele kleptiming) levert de nieuwe DOHC-krachtbron nu 258 pk/190 kW bij 6.000 toeren per minuut; welgeteld 13 pk meer dan voorheen. Het koppel steeg tot 350 Nm (+53) bij 4.000 toeren. De nieuwe Subaru Tribeca accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u in 8,9 seconden, terwijl zijn topsnelheid 207 kilometer per uur bedraagt. Daarbij komt dat de boxermotor met een gemiddeld benzineverbruik van 11,6 liter per 100 kilometer zuiniger met de brandstof omspringt dan zijn voorganger.

De Subaru Tribeca 3.6 Luxury biedt ruim plaats aan vijf inzittenden plus al hun bagage. Deze uitvoering beschikt over zaken als een achtvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel inclusief twee geheugenstanden, een audio-installatie met negen luidsprekers en de mogelijkheid om een externe geluidsbron aan te sluiten, airconditioning met links/rechts gescheiden bediening, automatische Sportshift-transmissie, Xenon-verlichting, een in twee delen neerklapbare achterbankleuning, 18-inch lichtmetalen velgen met P255/55R-banden, mistlampen voor, verwarmde ruitensproeiers en alle gangbare veiligheidsvoorzieningen. Tot de standaarduitrusting behoren bovendien nog onder meer de volgende voorzieningen: een 7 inch breedbeeld touchscreen DVD-navigatiesysteem, achteruitrijcamera, stoelverwarming, lederen bekleding, een elektrisch te bedienen schuif/kanteldak en roofrails.

In het geval van de Tribeca 3.6 'Executive' is er per definitie sprake van 5+2-zitplaatsen, waarbij er twee mensen plaats kunnen nemen op de derde (gescheiden neerklapbare) zitrij. In vergelijking met de eerste generatie Tribeca is de toegang tot de derde zitrij vergemakkelijkt dankzij de toepassing van een walk-insysteem op de in lengte verschuifbare tweede zitrij. Zoals het woord 'Executive' al aangeeft vormt de Tribeca met deze naam de topuitvoering. Afgezien van de 5+2-configuratie kenmerkt het paradepaard van de reeks zich door aanvulling op de Luxury-uitrusting van onder meer een DVD-entertainmentsysteem achterin en een tweede ventilatiesysteem voor de achterpassagiers.

XLLease
 

Info

Techniek

Prijs

Forum