30 november 2010
Subaru Trezia

Subaru Trezia

Subaru Trezia komt naar Europa

Autozine
30 november 2010 | Subaru heeft een compact en ruim model in Japan geïntroduceerd: de Trezia. De lancering van deze nieuwe Subaru is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Subaru en Toyota dat in april 2008 werd aangekondigd. De Trezia is de eerste Subaru waarvoor een Toyota-model als basis diende. De Trezia onderscheidt zich van zijn verwant onder meer door een eigen front-ontwerp en andere typische Subaru-elementen.

Bij de Trezia (afgeleid van 'Treasure') heeft de consument in Japan keuze uit een 1.3 of 1.5 liter benzinemotor en vier uitrustingsniveaus: i, L, S en Type Euro. Een continu variabele transmissie is standaard op de versies 1.3L en 1.5L, terwijl de laatste tevens is uitgerust met een 7-traps sequentiele schakeling door middel van stuurflippers.

Subaru Trezia

Het topmodel, Type Euro, wordt af fabriek onder meer voorzien van zaken als lederen bekleding van stuurwiel en pookknop, een iets sportiever afgestemd onderstel en voor dit type unieke lichtmetalen wielen. Wat het Trezia leveringsprogramma en de specificaties voor de Europese markt zal omvatten is nog niet bekend.

Japan verwacht men jaarlijks 12.000 Trezia's te verkopen. Subaru kondigt aan dat de Trezia op termijn ook leverbaar zal worden in Europa. Deze auto zal dan géén bestaande modellen vervangen.

Subaru Trezia eind januari in NederlandSubaru Trezia eind januari in Nederland
14 januari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum