26 januari 2022

Forum Subaru Outback (2015 - 2021)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 september 2016

Ervaring met Outback : Wij zijn gaan rijden met een caravan van 1600 + kg, dat gaat echt helemaal super met deze cvt.

Uitvoering2.5 Cvt
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerBroek

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 31 januari 2016

Ervaring met Outback : Heerlijke reisauto met zeer goede stabiele wegligging. Aparte verschijning met veel extra's aan bord waaronder Eyesight. Hiervoor diverse merken gereden, waaronder Mercedes-Benz C-Klasse en Volvo V70, maar deze Outback is echt ondergewaardeerd in ons land.

Gemiddeld verbruik ca. 7,8 liter op 100 km, niet onaardig voor deze ruime auto. Leren stoelen zitten heerlijk, ook voor langere mensen, zelf ben ik 1,85 meter. In de bergen en bochtige weggetjes is het relaxed rijden.

Kortom, deze auto geeft ons een ruime mate van gemoedsrust en je rijdt niet in een auto waar je er 13 van in een dozijn ziet rijden.

UitvoeringPremium
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerLuth

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 16 augustus 2015

Ervaring met Outback : Erg fijne reisauto. EyeSight systeem werkt erg goed.

Uitvoering2,5i
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand10 km
DealerNiestcar

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Janneman34, datum: 26 augustus 2015

Antwoord: Wij vinden het Eyesight systeem wat op de zenuwen werken op den duur.
Voorbeeld: als je op een weg met witte lijnen rijdt, moet je voortdurend richting aangeven, anders wordt er gepiept! Ja, je kunt die piep uitschakelen, maar dat moet je dan telkens na ELKE motorstart doen!

Verder werkt die adaptive cruisecontrol op de snelweg niet fijn. Ja, hij houdt autom. afstand tot de voorligger, maar als die 100 rijdt, rijd jij dus ook 'maar' 100. Wil je telkens auto's passeren op de snelweg die (net) iets te langzaam rijden, dan moet je telkens accelereren om er voorbij te gaan. Dat kost mee:r brandstof dan wanneer je je snelheid zelf in de hand houdt: je kunt dan 'vloeiender' rijden en hoeft niet telkens zo veel te accelereren om te passeren.

Verder is de Outback 2.5i CVT benzine een matige trekauto als het heuvel-/bergopwaarts gaat. En in de Alpen en bijv. Noorwegen is dat het geval, maar ook bijv. in de Ardennen of Limburg. De motor gaat dan enorm loeien (zeer hoge toerentallen). Je kunt die herrie reduceren door met de schakelflippers aan het stuur 'handmatig' te schakelen, maar dan houd je geen redelijke kruissnelheid meer aan, hetgeen op niet-snelwegen (enkelbaans) niet zo fijn is voor je mede-weggebruikers.

 
Reactie van: Danjet. Itasca, datum: 15 december 2015

Antwoord: Eyesight systeem werkt naar tevredenheid, ik gebruik het op de snelweg, 80 km wegen en in de stad. Op de snelweg, heb je het gevoel, dat hij te vroeg het gas er af gooit, bij auto op dezelfde rijbaan voor jou. Dus ik rij regelmatig ongemerkt langzamer, op de rechter baan, doordat de Eyesight systeem zijn snelheid aanpast aan de voorganger.

Let ik wel op, ga ik wat vroeger naar de linker baan. Is het druk op de linker baan, geef ik zelf ietsje gas bij, zodat ik dichter op mijn voorganger kom en dan naar linker baan.

Op 80 km wegen, gaat de piepjes regelmatig betreft witte stepen.

Anti botsing systeem grijpt ook in, met die rare bloembakken op de weg (wie bedenkt zoiets). Dus ook vroeg naar de midden, zodat je recht voor de rijopening zit. Ik merk aan mezelf, dat ik na een langere rit, minder moe bent dan voorheen.

Voorkant is moeilijk de afstand in schatten, bij het inparkeren. Verbruik staat bij ons op 8L/100km. Met 13000 km op de teller.

Het is jammer, door de regelgeving in NL, worden sommige auto- merken onder gewaardeerd.

 
Reactie van: Janneman, datum: 25 april 2016

Antwoord: "Op de snelweg, heb je het gevoel, dat hij te vroeg het gas er af gooit, bij auto op dezelfde rijbaan voor jou. Dus ik rij regelmatig ongemerkt langzamer, op de rechter baan, doordat de Eyesight systeem zijn snelheid aanpast aan de voorganger."

Precies. Daarom gebruiken wij uitsluitend de conventionele cruisecontrol. Al moet je daar wel eerst drie knopjes voor ingedrukt hebben...

Overigens geloof ik niet dat de onderwaardering in Nedederland met de regelgeving 'an sich' te maken heeft. Menigeen vindt Subaru gewoon geen mooie modellen hebben (en ook soms gedateerde interieurs) of te duur (vanwege de 4x4, die je in Nederland niet nodig hebt). Verder maakt het merk weinig tot geen reclame (naamsbekendheid).

 
Reactie van: P. Reenders, datum: 27 augustus 2018

Antwoord: Met het nieuwste model Ouback 2.5 Primium zijn een hoop problemen die hier genoemd worden al ondevangen. Bijvoorbeeld de irritatie van het piepje bij de lane-controle rijden. Het nieuw model corrigeert zelf door iets terug te sturen voor het piepje gaat. De voorkant is nu goed overzichtelijk door de camera in de grille, dat tevens heel prettig werkt bij het wegrijden van een parkeerplaats.

 
 2 

Volvo V60 Volvo V60
★★★☆☆
Volvo V50Volvo V50
★★★☆☆
Audi A4 Avant Audi A4 Avant
★★★☆☆
BMW 3-Serie Touring BMW 3-Serie Touring
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs