21 september 2001
 

Subaru Impreza (1992 - 2000)

De Subaru Impreza WRX krijgt twee snellere varianten

Autozine
21 september 2001 | Subaru gaat de Impreza WRX-lijn uitbreiden. Dit met behulp van een nieuw topmodel: de Impreza WRX STi. Een auto die het beste uit twee werelden biedt. Enerzijds het karakter van een krachtige bolide en anderzijds de rij-eigenschappen van een snelle zaken- of gezinssedan.

Uiteraard is bij de ontwikkeling van de Subaru Impreza WRX STi terdege rekening gehouden met alle eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Wat dit laatste aangaat: de STi-versie voldoet volledig aan de strenge EUR03-normen. Vermogen en kracht lijken te zijn vergroeid met het STi-concept. De turbocompressor is ten opzichte van de 'normale' WRX-uitvoering opgewaardeerd. Bovendien introduceert Subaru op de Impreza WRX STi het Active Valve Control System (AVCS), oftewel variabele kleptiming. Dankzij deze aanpassingen levert de zestienkleps viercilinder motor 265 pk (195 kW) bij 6.000 toeren en een koppel van 343 Nm bij 4.000 toeren. Het behoeft geen betoog dat dit vermogen op de weg wordt gebracht via All Wheel Drive (AWD):

Subaru Impreza (1992 - 2000)

De 17-inch lichtmetalen wielen en geventileerde schijven rondom zijn geschikt voor sportief bochtenwerk. Ook het remsysteem werd aangepast evenals de transmissie van de Impreza WRX STi. Standaard beschikt de auto over een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De 'Prodrive Style'-versie op basis van de nieuwe Impreza WRX STi gaat qua uitvoering een stap verder. Met een aantal exclusieve items lijkt deze versie als twee druppels water op de WK-rallyauto van Subaru. Denk hierbij aan dezelfde voorbumper met geïntegreerde mistlampen en aan gestroomlijnde sideskirts in de rallywagen-uitmonstering. Aan de achterzijde is op het kofferdeksel een grote spoiler gemonteerd met een hooggeplaatst remlicht, ook deze werd overgenomen van de Subaru Impreza World Rally Car.

Subaru verwacht de Impreza WRX STi in de loop van komend voorjaar te kunnen presenteren. In die periode zal ook de Prodrive-versie beschikbaar komen. De prijzen worden tegen die tijd bekendgemaakt.

XLLease
Subaru Impreza GT@ te koop via het WebSubaru Impreza GT@ te koop via het Web
1 november 2000
 

Info

Techniek

Prijs

Forum