30 juni 2009
Subaru Forester (2008 - 2013)

Subaru Forester (2008 - 2013)

Subaru Forester aangepast voor modeljaar 2009

Autozine
30 juni 2009 | Subaru heeft de Forester op diverse punten gemodificeerd. Tezamen met een rijkere uitrusting zorgt dit voor meer value for money. Niet alle modificaties voor het komende modeljaar zijn zichtbaar, maar wél duidelijk merkbaar. Zo zorgen bij alle Forester-versies wijzigingen aan het onderstel met betrekking tot stijfheid en dempingskracht, voor extra rijcomfort en een betere stabiliteit.

Los van specifieke veranderingen in de uitrusting per type, biedt het informatiedisplay op het dashboard thans meer indicatiekeuze betreffende het brandstofverbruik en heeft een mutatie in de selectie van carrosseriekleuren plaatsgevonden. Om de vernieuwe Forester te kenmerken zijn de typenamen aangepast. Zo wordt de 'Comfort' voortaan 'X Comfort' genoemd, terwijl de benamingen van de versies daarboven vanaf nu worden voorafgegaan door 'XS'.

Subaru Forester (2008 - 2013)

In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat de Forester completer is geworden. Zo staat bij de benzineversies de 2.0X Comfort nu niet meer op stalen velgen, maar op 16-inch lichtmetalen exemplaren. De 2.0XS Luxury, Premium en Executive krijgen af fabriek grotere, 17-inch lichtmetalen velgen. Thans zijn deze XS-uitvoeringen bovendien standaard voorzien van zaken als een lederen stuurwiel, een lederen versnellingspookknop, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een met één drukknop neerklapbare rugleuning van de achterbank. In het geval van de Forester 2.0XS Executive wordt bovendien het in het dashboard geïntegreerde DVD-navigatiesysteem af fabriek gecompleteerd met een achteruitrijcamera en een Bluetooth handsfree systeem.

Ook de standaarduitrusting van de meeste Foresters 2.0D met Subaru's unieke Boxer Diesel-techniek werd op een hoger niveau gebracht. Zo kenmerken de 2.0D XS Luxury, Premium, Exclusive en Executive zich door elektrisch inklapbare buitenspiegels en de één drukknops bediening voor het neerklappen van de achterbankleuning. Net als van de benzineversie wordt het topmodel bij de diesels, de 2.0D XS Executive, uitgebreid met een aan het navigatiesysteem gekoppelde achteruitrijcamera en een Bluetooth handsfree systeem.

Ondanks alle modificaties en de rijkere uitrusting, alsmede koersontwikkelingen van de Japanse Yen, heeft Subaru de consumentenprijzen slechts in geringe mate aangepast. Derhalve loopt het dertien uitvoeringen tellende Forester-gamma van 32.995 euro voor de 2.0X Comfort tot 45.695 euro voor de 2.0D XS Executive. De vanafprijs voor de Forester Boxer Diesel (2.0D X Comfort) bleef met 35.995 euro gelijk.

XLLease
Subaru Forester als Black and WhiteSubaru Forester als Black and White
31 mei 2012
Subaru introduceert vernieuwde ForesterSubaru introduceert vernieuwde Forester
17 februari 2011
Subaru Forester tijdelijk als OutdoorSubaru Forester tijdelijk als Outdoor
7 april 2010
Nieuwe instapversie Subaru ForesterNieuwe instapversie Subaru Forester
16 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum