27 januari 2022

Forum SsangYong Rodius

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 januari 2011

Ervaring met Rodius: Dit is een SuperWagen. De vorige was een Peugeot 807, maar deze werd te klein. We zijn met 7 en de kinderen groeien, nietwaar (de jongste wordt er nu 9).
We spelen met z'n allen mee in de plaatselijke harmonie en als er een uitstap was, zaten we in onze Peugeot letterlijk tussen en op de instrumenten. In april 2009 was het dan eindelijk zover. Een Rodius automatic met een waaier van extra opties (oa. achteruitrijsensoren, verwarmde zetels, trekhaak, sportieve look, leder, radio met afstandsbediening, cruisecontrol, ...) voor een m.i. uiterst voordelige prijs. Wat een luxe! We hebben allemaal een deftig zitje en al onze instrumentenkoffers hebben een plaats gekregen in de koffer. We moeten de achterbank dan wel een klein beetje meer naar voor duwen, maar iedereen kan nog gemakkelijk zijn benen strekken. Ik had wat schrik van de vele commentaren maar heb dan toch de knoop doorgehakt. Het enige wat ik tot nu toe heb moeten doen is 2 x op onderhoud gaan. Voor de rest nog geen kosten. Dus dat is ook fijn.
Als ik dan toch de negatieve puntjes moet vernoemen is het lawaai van de motor dat een klein beetje storend werkt, vooral bij het optrekken. Eenmaal op snelheid hoor je bijna niets meer. Dit is natuurlijk te vermijden door wat minder gebruik te maken van de vele pk's, wat dan meteen zou resulteren in een minder verbruik. De Rodius verbruikt misschien wel een litertje meer, maar dat compenseer ik door op cafe: telken een trapistje minder te drinken. En dat is voor veeeeele dingen ook goed meegenomen. :-). Kortom, niets dan lof over deze wagen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 3 juni 2009

Ervaring met Rodius: Goede auto, hier en daar wat schoonheidsfoutjes. Jammer dat deze auto niet wordt doorontwikkeld. Ik zou deze auto graag met een hybride motor willen hebben.
Tot nu toe geen problemen met de auto, echt een lekkere snelweg auto. Vooral de traploze automaat vindt ik geweldig rijden.

UitvoeringSV 270 Xj
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km
Dealer Polanen

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 6 mei 2008

Ervaring met Rodius: Hij is zwaar, dus denk aan de wegenbelasting. Hij is groot en breed dus deuren van de buren in de parkeergarage leiden gegarandeerd tot putten en krasjes. Verder een perfecte auto. Er wordt getwijfeld over de inruilprijs, maar waarom zou je een dergelijke auto na een aantal jaren inruilen? Gewoon blijven rijden!

Uitvoering270 X Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand65.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
AutoCoach
  

, datum: 6 mei 2008

Ervaring met Rodius: Inmiddels twee jaar een Rodius, het is inderdaad een nekkendraaier. Je hebt bekijks en velen vragen wat dat voor een auto is. Ik krijg heel veel positieve reacties (ondanks dat de pers voortdurend de lelijkheid wenst te benadrukken). Rijden, duurzaamheid, kwaliteit, caravan trekken, 7 volwassenen met bagage vervoeren het is allemaal geweldig. Na twee jaar en bijna klokje rond alleen maar beurten en één keer banden en verder ... niets. Dat heb ik met merken uit Zuid-Duitsland wel eens anders meegemaakt.

UitvoeringSV 270J Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 22 januari 2007

Ervaring met Rodius: Gewoon een top auto

Ervaring met verkoop: Nee

Uitvoering2.7
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

Op zoek naar meer SsangYong Rodius?

Bezoek ook het forum in:


 
XLLease
Ford S-MAX Ford S-MAX
★★★☆☆
Peugeot 5008 Peugeot 5008
★★★☆☆
Ford Galaxy Ford Galaxy
★★★★☆
Renault Grand EspaceRenault Grand Espace
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs