10 augustus 2007
SsangYong Kyron

SsangYong Kyron

SsangYong Kyron ondergaat facelift

Autozine
10 augustus 2007 | SsangYong heeft haar midsize SUV vernieuwd. De Kyron is zowel aan de buitenzijde als onderhuids ingrijpend gewijzigd. Naast de uiterlijke wijzigingen komt het grootste nieuws op conto van een nieuwe dieselmotor. Deze variant heeft niet alleen een sterke vijfcilinder 2,7-liter commonrail dieselmotor onder de motorkap, maar kreeg ook tal van andere technische wijzigingen mee.
 

De voorzijde is geheel nieuw vormgegeven. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen minstens zo ingrijpend. De Kyron kreeg een nieuwe achterruit, een nieuwe dakspoiler en een nieuw ontworpen achterzijde. Het meest opvallend daarvan zijn echter de gewijzigde achterlichten. Ook en profil zijn er wijzigingen doorgevoerd. Details als nieuwe portiergrepen, buitenspiegels en knipperlichten maken hierbij het verschil.

SsangYong Kyron

Het interieur werd eveneens onder handen genomen. De grijstinten van het dashboard zijn goeddeels verdwenen. Daarvoor in de plaats is het dashboard van de Kyron nu afgewerkt in de kleur zwart. Grijze accenten zorgen op een aantal plaatsen voor afwisseling. De dashboardverlichting is voortaan uitgevoerd in oranje. De Kyron is bovendien voorzien van een nieuw stuurwiel.

De basisversie van de Kyron is voorzien van een 2,0 liter Xdi commonrail turbodieselmotor met 104 kW/141 pk. De basisversie kan reeds tot 2.300 kg aanhangwagengewicht trekken. De nieuwe 2,7 liter vijfcilinder commonrail dieselmotor is bekend van de SsangYong Rexton. In de Kyron levert deze krachtbron 121 kW/165 pk en een koppel van 340 Nm over een breed toerengebied. Beide krachtbronnen zijn leverbaar met een vijftraps automatische transmissie met tip-tronic functie afkomstig van Mercedes-Benz.

SsangYong Kyron

De Kyron wordt in september bij de Nederlandse dealers verwacht. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.