28 september 2004
Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Nieuwe Skoda Octavia Combi begin 2005 bij de dealer

Autozine
28 september 2004 | Vlak na de Nederlandse showroomintroductie van de Octavia hatchback is het alweer tijd voor het volgende Skoda-nieuws: de Octavia Combi. Deze stationcar is tijdens de Mondial de l'Automobile in Parijs voor het eerst te bewonderen. Begin 2005 komt de nieuweling naar Nederland. Technische aandachtspunten zijn de DSG-transmissie en de 4x4-uitvoering, die exclusief is voorbehouden aan de Octavia Combi.
AutoCoach

De nieuwe Octavia Combi valt op door zijn elegante lijnen. Groot pluspunt van dit model is vanzelfsprekend de forse bagageruimte. In normale toestand is de inhoud 580 liter, maar met neergeklapte achterbank worden dit 1.620 liter.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

De nieuwe Octavia Combi kent vier uitrustingsniveaus. De Classic, Ambiente en Elegance zijn al bekend van de hatchback. Uniek voor de Combi is de 4x4, die als een op zichzelf staande uitvoering aan het gamma wordt toegevoegd. Standaard in elke Octavia Combi zijn onder andere zes airbags (voorin, opzij en hoofdairbags), actieve hoofdsteunen voor, remassistent, in de buitenspiegels geintegreerde knipperlichten, ASR, centrale portiervergrendeling en in hoogte verstelbare voorstoelen.

Twee benzinemotoren zijn voorzien van directe inspuiting en beide diesels beschikken over pompverstuiver directe inspuiting. De diesels zijn te combineren met 6-traps DSG-bak. DSG staat voor Direct Shift Gearbox. De bak beschikt over twee koppelingen: eentje voor de even versnellingen en een voor de oneven. De versnellingsbak houdt op de achtergrond altijd alvast een andere versnelling ingeschakeld, afhankelijk van de rijomstandigheden. Als de auto bijvoorbeeld in 3 rijdt en accelereert, legt de bak alvast de vierde versnelling in. Op het moment dat daadwerkelijk wordt geschakeld, handmatig of automatisch, vergt dat slechts vierhonderdste seconde.

De 4x4-versies van de eerste generatie Octavia bleken een schot in de roos, vooral in landen met bergen en/of strenge winters. Ook in Nederland komt vierwielaandrijving in veel situaties van pas. Het vergroot de veiligheid tijdens rijden op een glad wegdek of bij zware regenval. Maar ook degenen die vaak op wintersport gaan, doen hun voordeel met de vierwielaandrijving. En wie regelmatig met een zware treklast op pad gaat, zoals een grote caravan of een paardentrailer, profiteert van de 4x4 aandrijftechniek.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Prijzen en exacte uitrustingsspecificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

XLLease
Skoda ontwikkelt studiemodel e-carSkoda ontwikkelt studiemodel e-car
29 september 2010
Skoda trakteert op Octavia Ultimate EditSkoda trakteert op Octavia Ultimate Edit
31 oktober 2008
Skoda Octavia Combi Scout in ParijsSkoda Octavia Combi Scout in Parijs
23 augustus 2006
Skoda produceert tienmiljoenste autoSkoda produceert tienmiljoenste auto
18 juli 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum