11 december 2012
Skoda Octavia (2013 - 2019)

Skoda Octavia

Skoda onthult nieuwe Octavia

Autozine
11 december 2012 | Skoda toont de derde generatie van de Octavia. De nieuwkomer komt met vier TSI-benzinemotoren en vier TDI common-raildieselmotoren op de markt. Later volgt nog een aardgasvariant. De nieuwe Octavia maakt zijn opwachting in Nederland in het voorjaar van 2013.

Op zoek naar een Skoda Octavia?
bynco heeft er 7 vanaf € 11.790,-

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Ten opzichte van zijn voorganger is de Octavia beduidend gegroeid in de lengte en breedte. Het nieuwe model is 90 mm langer en 45 mm breder dan de tweede generatie Octavia. Verder is de wielbasis met 108 mm vergroot, wat vooral de ruimte op de achterbank ten goede komt. Ook de interieurmaten zijn flink gegroeid: de hoofdruimte voorin + 8 mm, de elleboogruimte voorin + 39 mm en de elleboogruimte achterin + 26 mm.

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Een belangrijke doelstelling tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Octavia was om de auto veiliger te maken. Daarom hebben de Škoda-engineers diverse veiligheidssystemen voor de nieuwe Octavia ontwikkeld. Daartoe behoren Front Assistant/noodstopfunctie (vanaf mei 2013), Lane Assistant om de Octavia in de eigen rijstrook te houden, automatische remingreep bij een ongeval (ook om een vervolgaanrijding te voorkomen), Crew Protect Assistant/bescherming van de auto in een ongevalsituatie, Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie) en een actieve motorkap met het oog op de bescherming van voetgangers.

Nieuwe is ook de Adaptive Cruise Assistant, die voor het eerst leverbaar is in een Škoda. Deze houdt automatisch een ingestelde afstand aan tot de voorligger. De nieuwe Intelligent Light Assistant schakelt automatisch grootlicht aan of uit, wat het comfort en de veiligheid ten goede komt. Met de Automatic Parking Assistant is parkeren met de Octavia nog eenvoudiger.

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Ook een primeur in een Škoda is de toekomstige verkeersbordherkenning, die onderdeel gaat uitmaken van het Traveller Assistant pakket. Met Driving Mode Selection kan de bestuurder specifieke auto-eigenschappen met een druk op de knop aanpassen. Ook nieuw is het elektrisch bedienbare panoramische schuif-/kanteldak. Dit glazen dak draagt bij aan het reiscomfort en de interieurambiance. De nieuwe Octavia is ook leverbaar met KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), waarmee portiersloten en ontsteking zonder sleutel zijn te bedienen.

De nieuwe Octavia 1.6 TDI 81 kW Greenline heeft een CO2-emissie van 89 g/km en een verbruik van 3,4 liter diesel per 100 km. Op de basis-TSI en TDI na, beschikken alle uitvoeringen over een Greentec start-stopsysteem en energierecuperatie. Het motorengamma loopt tot en met de 132 kW sterke 1.8 TSI. De motoren zijn gekoppeld aan moderne handgeschakelde versnellingsbakken of DSG-automaten. In de toekomst is vierwielaandrijving mogelijk. Ook aan de sportieve Škoda Octavia RS wordt achter de schermen al gewerkt.

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Ondanks de gegroeide afmetingen en extra technologie zijn de makers erin geslaagd om de auto tot 102 kilogram lichter te maken dan de tweede generatie Octavia. Dit is bereikt door resoluut voor lichtgewicht engineering te kiezen. Zo is de carrosserie lichter dankzij het gebruik van staalsoorten met hoge en ultrahoge treksterkte en een nauwkeurige materiaalselectie. De exacte gewichtsbesparing hangt af van de specificaties en configuratie van een specifieke uitvoering.

AutoCoach
Skoda Octavia te rijden met kortingSkoda Octavia te rijden met korting
16 oktober 2019
Skoda Octavia nu als Sport BusinessSkoda Octavia nu als Sport Business
3 april 2019
Skoda introduceert Octavia RS245Skoda introduceert Octavia RS245
15 juni 2017
Skoda produceert 1.5 miljoenste OctaviaSkoda produceert 1.5 miljoenste Octavia
3 mei 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum