27 oktober 2016
Skoda Octavia (2013 - 2019)
Nieuws

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Skoda Octavia ondergaat facelift

27 oktober 2016 - Skoda heeft zijn bestseller op tal van fronten vernieuwd. De Skoda Octavia wordt vanaf het eerste kwartaal van 2017 leverbaar met een nieuw ontworpen front en achterzijde, nieuwe rijassistentiesystemen, nieuwe infotainment- en connectiviteitssystemen en nieuwe opties. De vernieuwde Octavia is er wederom als Hatchback en Combi.

De vormen van de vernieuwde Skoda Octavia zijn verder gestroomlijnd, vooral aan de voorkant. De dubbele koplampen, naar wens in combinatie met full-LED technologie, bepalen samen met de scherpe kristallijn het aangezicht. Het merklogo heeft aan uitstraling gewonnen en prijkt in een front dat krachtiger en breder is geworden.

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Als onderdeel van alle vernieuwingen krijgt de Octavia ook nieuwe infotainmentsystemen. Alle vier, zowel de Swing en Bolero als de met navigatie uitgeruste Amundsen en Columbus, vertrouwen ze nu op touchscreens met een glazen design die al reageren op een lichte aanraking. Het meest uitgebreide Columbus systeem krijgt een 9,2 inch scherm, een WLAN hotspot en desgewenst een SIM-kaart module met LTE-snelheid voor een ultrasnelle internetverbinding.

Ook op het gebied van connectiviteit biedt de vernieuwde Skoda Octavia meer mogelijkheden. Skoda Connect is onderverdeeld in Infotainment Online en CareConnect. CareConnect is beschikbaar voor alle uitvoeringen (m.u.v. G-TEC).

De Skoda Octavia voor modeljaar 2017 zet ook een stap voorwaarts met het oog op assistentiesystemen. Als de Octavia als trekkend voertuig wordt gebruikt, neemt de trailer assist de besturing over wanneer de auto langzaam achteruit rijdt. Voorspellende voetgangerbescherming vult de Front Assist-functie aan. Daarnaast is de parkeerassistent geoptimaliseerd. Dankzij het radarsysteem aan de achterkant bieden Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert nu ondersteuning bij respectievelijk het veilig wisselen van rijbaan en het achteruit rijden uit parkeervakken. De rear-view camera geeft de directe omgeving rondom de auto weer op het centrale scherm.

Skoda Octavia (2013 - 2019)

Een keur aan nieuwe voorzieningen is toegevoegd onder de noemer 'Simply Clever'. Voorbeelden zijn een instelbare sleutel waarmee verschillende gebruikers hun eigen voorkeursinstellingen kunnen opslaan, een verwarmd stuur, inklapbare tafeltjes in de rugleuning van de voorstoelen, bekerhouders die zijn toegerust op het 'vasthouden' van PET-flessen, en een uitneembare zaklamp in de bagageruimte van de Combi.

De vijf TSI- en vier TDI-motoren lopen qua cilinderinhoud uiteen van 1,0 tot 2,0 liter, waarbij het vermogen varieert van 63 kW/86 pk tot 135 kW/184 pk. Bijna alle motoren zijn in de nieuwe Octavia optioneel ook te combineren met een zes- of zeventraps DSG-transmissie. Optioneel is voor het onderstel nu ook Dynamic Chassis Control (DCC) leverbaar, waarmee de stuur- en dempingeigenschappen zijn aan te passen via de standen Comfort, Normal en Sport. Het aanbod aan lichtmetalen velgen biedt keuze uit 16 tot 18 inch formaten en diverse nieuwe velgdesigns.

De vernieuwde Skoda Octavia Hatchback en Combi staan vanaf het eerste kwartaal van 2017 in bij de Nederlandse Skoda-dealer.

Skoda Octavia (2013 - 2019)