26 augustus 2014
Skoda Fabia (2014 - 2021)

Skoda Fabia

Skoda onthult nieuwe Fabia

Autozine
26 augustus 2014 | Skoda heeft de eerste beelden van de geheel nieuwe Fabia vrijgegeven. Het nieuwe model belooft genoeg ruimte voor 5 personen en hun bagage, maar zou door de compacte afmetingen wendbaar en behendig zijn in de stad. De bagageruimte meet 330 liter. Zoals het een echte Skoda betaamt, heeft de nieuwe Fabia in totaal 17 "Simply Clever functies", waarvan er 9 nieuw zijn.

Op zoek naar een Skoda Fabia?
bynco heeft er 17 vanaf € 8.900,-

Skoda Fabia (2014 - 2021)

De nieuwe Skoda Fabia belooft veel ruimte voor de inzittenden en hun bagage. De ruimte voor de passagiers is in de lengte en breedte toegenomen ten opzichte van het het vorige model. Ook is de hoofdruimte toegenomen. Alhoewel de nieuwe Fabia 8 mm korter is dan zijn voorganger, is de interieurlengte toegenomen. Ook de elleboogruimte vóór is vergroot, evenals de ruimte voor de achterpassagiers.

Skoda Fabia (2014 - 2021)

De bagageruimte van de nieuwe Fabia heeft een capaciteit van 330 liter, wat 15 liter meer is dan het vorige model. Met de achterbank neergeklapt neemt het laadvolume zelfs toe tot maximaal 1.150 liter. De brede toegang van 1.098 mm, een achterklep die open gaat tot 1.915 mm en een lage tildrempel, maakt in- en uitladen makkelijk en comfortabel. De laadruimte is 960 mm breed, 2 cm breder dan de vorige generatie.

Afhankelijk van de uitvoering zijn maximaal 9 nieuwe "Simply Clever" functies beschikbaar. De nieuwe Fabia is de eerste Skoda met MirrorLink-technologie. Hiermee kunnen smartphone apps op het scherm van het infotainment systeem worden getoond en wordt onder andere het gebruik van navigatie software en persoonlijke muziekbestanden eenvoudig gemaakt.

Skoda Fabia (2014 - 2021)

De nieuwe Fabia is nu uitgerust met de welbekende ijskrabber in de tankdop. De speciale ruimte voor multimedia-apparaten in de middenconsole is de perfecte plek om een mobiele telefoon, smartphone of iPod op te bergen. Het veiligheidsvest, nu verplicht in veel landen, past eenvoudig in het opbergvak in de deur van de bestuurder. Een uitneembare prullenbak is beschikbaar voor de rechter zijdeur. Bagagenetten aan de zijkanten van de voorstoelen zijn bedoeld voor diverse kleine spullen. De nieuwe Skoda Fabia biedt ook meer ruimte voor drankflessen. In beide achterdeuren past nu een halve liter fles en in het dashboardkastje een 1 liter fles.

De nieuwe Skoda Fabia heeft uiteraard ook alle "Simply Clever" voorzieningen die waardevol zijn gebleken in de tweede generatie, zoals de standaard parkeerkaarthouder aan de binnenkant van de linker A-stijl en de twee optionele tassenhaken in de bagageruimte. Twee bagagenetten zijn leverbaar als optie voor de bagageruimte om alles netjes op z'n plek te houden. De hoedenplank kan tevens als horizontale scheidingswand dienen of, heel slim, verticaal achter de achterbank worden geschoven. Daarnaast bestaat er optioneel een flexibel bagagevak voor de kofferbak. Een andere "Simply Clever" functie tot slot is de "cornering" functie van de mistlampen.

Skoda Fabia (2014 - 2021)
AutoCoach
Skoda introduceert Fabia online editionSkoda introduceert Fabia online edition
12 februari 2021
Skoda Fabia nu ook als 1.0 GreentechSkoda Fabia nu ook als 1.0 Greentech
10 september 2018
Skoda maakt prijzen Fabia 2018 bekendSkoda maakt prijzen Fabia 2018 bekend
9 augustus 2018
Skoda Fabia ondergaat facelift 2018Skoda Fabia ondergaat facelift 2018
8 februari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum