16 juni 2003
Secma Funtech
Nieuws

Secma Funtech

Low budget roadster bij Minicars Zeist

16 juni 2003 - De Franse fabrikant Secma voert sinds november 2002 de "Funtech". Deze bijzondere en vooral low budget roadster, is sinds kort ook in Nederland leverbaar. Minicars Zeist heeft het importeurschap op zich genomen. Inmiddels is typegoedkeuring verkregen en is de auto volop leverbaar.

De "Funtech 500 Extr'm" (zo heet de auto voluit) is een roadster waarbij vooral betaalbaar cabrio-plezier voorop staat. Daarom is de auto van alles ontdaan dat het rijplezier in de weg kan staan. Dat betekent bijvoorbeeld dat de auto geen rem- of stuurbekrachtiging kent. Bovendien staat ook gewichtsbesparing centraal. Door consequent gebruik te maken van kunststof en alles weg te laten wat niet noodzakelijk is, is het wagengewicht beperkt tot slechts 394 kg. Een 2-cilinder 505 cc metende watergekoelde motor van Lombardinni zorgt voor de aandrijving. Deze boven de achterwielen geplaatste krachtbron is goed voor 21 pk bij 5.150 toeren per minuut en een maximum koppel van 33 Nm bij 2.200 toeren per minuut. De topsnelheid bedraagt 120 km/u. De fabrikant belooft een verbruik van minder dan 5 liter per 100 km.

Secma Funtech

Directeur Ietswaard van Minicars Zeist is verheugd over de belangstelling voor de kleine roadster: "wie de auto ziet, valt meteen voor het innemende uiterlijk. Daarom is de aandacht voor deze nieuwkomer al vanaf het eerste begin ongekend groot. Bovendien is de rijervaring puur, waardoor het enthousiasme na een proefrit alleen maar toeneemt". De carrosserie is gemaakt van "high impact" polyethyleen en leverbaar in de kleuren groen, geel of blauw. Voor- en achterklep zijn uitgevoerd in zilvergrijs ABS-plastic. Desgewenst is de Funtech aan te kleden met een bagagerek of kapconstructie met vleugeldeuren.

De Secma Funtech 500 Extr'm kost € 12.428,- inclusief BTW en BPM. Omdat de auto bij de typegoedkeuring door een maas van de wet is geslipt, bedraagt de wegenbelasting slechts € 52,- per jaar. Kijk voor details en verkrijgbaarheid op www.funtech.nl.

Secma Funtech