3 maart 2005
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Seat onthult prototype nieuwe Leon

Autozine
3 maart 2005 | Seat heeft op de autotentoonstelling van Geneve de nieuwe Leon Prototipo onthuld. Deze auto is een voorproefje van de volgende generatie Leon die voortborduurt op het sportieve karakter van het huidige model. De Leon Prototipo draagt veel elementen van de goed ontvangen concept car Salsa uit 2000 met zich mee.
 

De nieuwe Leon is het derde model van de compleet nieuwe Seat-generatie die is ingezet door de Altea en de Toledo. Door zijn onderscheidende en moderne coupelijn heeft de Leon Prototipo een sportief karakter, maar van binnen biedt hij ruimte en comfort die vergelijkbaar zijn met die van een sedan in dezelfde categorie.

Seat Leon (2005 - 2012)

Hoewel de Leon Prototipo een vierdeurs koetswerk heeft, ziet hij er uit als een rasechte coupe. Dat komt door de vorm van de achterste ramen en door het ontbreken van op de koets gemonteerde deurgrepen. Het praktische aspect van de auto wordt onderstreept door de brede achterklep.

Het ontwerpteam van Seat heeft bijzondere aandacht aan het interieur van de Leon Prototipo besteed. Daarbij werd uitsluitend gebruik gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, maar ook van de modernste technieken. Het interieur is uitgevoerd in 2+2-configuratie, maar dan wel op een manier waarbij ondanks de lage daklijn toch voldoende ruimte beschikbaar is. Uiteraard is het interieur zeer sportief uitgevoerd en sluit daardoor naadloos aan bij de lijnvoering van het koetswerk.

Seat Leon (2005 - 2012)

De Leon Prototipo beschikt over een 2.0 liter FSI (directe injectie) turbomotor die zijn maximale vermogen van 200 pk (147 kW) afgeeft tussen 5.100 en 6.000 tpm. Deze motor is gekoppeld aan de automatische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, die het vermogen aan de voorwielen doorgeeft. De prestaties zijn: de topsnelheid bedraagt 236 km/h en voor de acceleratie van 0-100 km/h zijn 6,9 seconden nodig.