18 juli 2006
Seat Leon (2005 - 2012)
Nieuws

Seat Leon (2005 - 2012)

Nieuwe Leon Curpa is snelste straat-Seat

18 juli 2006 - Seat introduceert de nieuwe Leon Cupra. Hij zit boordevol techniek en ervaring uit het World Touring Car Championship, waarin Seat dit jaar een serieuze titelkandidaat is. Dat betekent onder meer dat de Leon Cupra een racy look heeft en daarbij is hij met een vermogen van 240 pk de krachtigste serieauto die Seat ooit heeft gebouwd.

Op zoek naar een Seat Leon 2.0 TDi Sport?
Nederland Mobiel heeft er 280 vanaf € 100,-

Seat Leon (2005 - 2012) 2.0 TDi Sport

De sportiviteit kenmerkt zich onder andere door de voorbumper die vergeleken met andere Leon-modellen extra grote luchtinlaten heeft die de motor optimaal koelen. Daarbij is de Leon Cupra voorzien van 7,5J x 18 wielen met 225/40 R18 banden. Andere typische Cupra-details zijn de typeaanduiding achter en de in zwart uitgevoerde buitenspiegels.

Seat Leon (2005 - 2012)

Ook in het interieur van de Leon Cupra heerst een race ambiance. Dat zit in de stoelen die normaal gesproken voorbehouden zijn aan circuitauto's. Deze stoelen met geintegreerde hoofdsteunen zetten de bestuurder en de passagier klemvast op hun plaats. Het interieur is volledig uitgevoerd in zwart, maar er zijn diverse contrasten in aangebracht. Zo is het met geperforeerd leer beklede stuur voorzien van het Cupra-logo en dat geldt ook voor de pookknop, de witte wijzerplaten van het dashboard, de zwarte hemelbekleding en de sportieve, aluminiumkleurige pedalen.

De Leon Cupra is uitgerust met een 2.0 TFSI-motor, die directe brandstofinspuiting combineert met turbotechniek. Met een vermogen van 240 pk, is deze Leon Cupra de snelste straat-Seat ooit. Zo haalt hij een topsnelheid van 247 km/h en voor de sprint van 0-100 km/h staat 6,4 seconden. Van 80-120 in vijf duurt 6,4 seconden en in zes 8,2 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,6 liter per 100 km (alle cijfers zijn voorlopig).

Het Agile Chassis van de Leon is verbeterd. In vergelijking met andere modellen is het lichter en de stuurinrichting is directer en preciezer. De schijfremmen voor hebben een diameter van 345 mm en zijn net als de schijven achter voorzien van rode remklauwen. Voor de echte fijnproevers is een remsysteem van Brembo beschikbaar.

Seat Leon (2005 - 2012)

Het uitlaatsysteem is speciaal ontwikkeld met het oog op een zeer sportieve sound. Dit geluid komt vooral naar voren bij accelereren en bij remmen vanaf hoge snelheden. Bij constante snelheden op bijvoorbeeld de snelweg is het sportieve geluid vooral op de achtergrond aanwezig zodat de inzittenden er niet vermoeid door raken. Eind dit jaar wordt de Cupra op de Nederlandse markt verwacht. De prijs en de uitrustingsspecificaties worden in het najaar bekend.

AutoCoach
Dutchlease