7 april 2009
Feedback
Seat Exeo

Seat Exeo

Seat Exeo nu in de showroom

Autozine
7 april 2009 | Sinds kort staat de Seat Exeo sedan bij de Nederlandse Seat-dealers met een vanafprijs van € 23.995,-. Al in de aanloop naar de introductie is duidelijk geworden dat de belangstelling voor de Seat Exeo in ons land groot is. Dat blijkt onder andere uit de grote hoeveelheid informatieaanvragen bij de Nederlandse importeur en op de AutoRAI, alsmede het aantal hits op de speciale modelwebsite SeatExeo.nl.
 

Op het motorische vlak is de Exeo te bestellen met een keuze uit drie moderne benzine motoren (1.6 - 102 pk, 1.8 20VT - 150 pk en 2.0 TSI - 200 pk) en drie common-rail dieselmotoren (2.0 TDI - 120 pk, 2.0 TDI - 143 pk en 2.0 TDI - 170 pk). Alle Exeo-motoren zijn voorzien van een groen energielabel B of C. Bovendien voldoen ze allemaal aan de strenge Euro 5 emissie-eisen die in 2010 van kracht worden.

Seat Exeo

Seat heeft voor de Exeo drie uitrustingsniveaus samengesteld. De Exeo Reference basisversie beschikt over ESP, zeven airbags (incl. knieairbag), climatronic, een boordcomputer en elektrische portierruiten vóór en achter.

Voor iedere koper bestaat de mogelijkheid een 'personal touch' toe te voegen dankzij de uitgebreide lijst met geavanceerde opties en accessoires. Enkele voorbeelden daarvan zijn een zonnedak met zonnecellen, Bi-Xenon koplampen met Advanced Front Lighting System en een infotainmentsysteem met tal van functies en aansluitmogelijkheden (MP3, MPEG4, iPod, USB, Bluetooth).

Seat Exeo

Naast de drie uitrustingsniveau zijn er voor de Exeo tevens twee speciaal geprijsde introductiepakketten te bestellen: het First Edition- en Executive-pakket. De First Edition bestaat uit zwarte of beige lederen bekleding en een Winterpakket. De Executive voegt daar nog 17 inch lichtmetalen Modena-wielen en Bi-Xenon-koplampen met het Advanced Front Lighting System (AFS) aan toe. Het First Edition-pakket, dat een waarde vertegenwoordigt van € 2.070,-, is leverbaar voor de introductieprijs van € 795,-. Het Executive-pakket kost € 2.295,- (en kent een totale waarde van € 3.870,-).