3 september 2002

Seat Cordoba

seat introduceert nieuwe cordoba

3 september 2002 - Op 26 september aanstaande presenteert Seat de nieuwe Cordoba op de Autosalon van Parijs. De Cordoba is het tweede model dat Seat's nieuwste "family look" krijgt; een stylingconcept dat eind 2001 met de nieuwe Ibiza werd geïntroduceerd.

Net als zijn voorganger is de Cordoba weer een vierdeurs sedan. Dankzij een 17 mm langere wielbasis en een 58 mm grotere breedte biedt de nieuwe Cordoba niet alleen een aanzienlijk ruimer interieur, maar ook een 30 liter grotere bagageruimte.

Seat Cordoba

Het Europese motorenprogramma voor de nieuwe Cordoba omvat drie benzine- en drie dieselmotoren, variërend van 47 kW (64 pk) tot 96 kW (130 pk). De krachtigste Cordoba wordt aangedreven door een 96 kW (130 pk) 1,9-liter 'high-performance' TDi-turbodiesel in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De andere dieselmotoren zijn de 74 kW (100 pk) 1.9 TDi en de 47 kW (64 pk) atmosferische 1.9 SDi. Het benzineprogramma bestaat uit drie multikleppenmotoren: de 47kW (64 pk) driecilinder 1.2 en twee 1,4-liter viercilinders met een vermogen van respectievelijk 55 kW (75 pk) en 74 kW (100 pk). De 75 pk-motor kan ook worden gecombineerd met een automatische transmissie.

Naar het voorbeeld van de andere modellen in het Seat-programma zal de nieuwe Cordoba leverbaar zijn in drie uitrustingsniveau's: Stella, Sport en Signo. De verbeterde handelbaarheid van de nieuwe Cordoba is het resultaat van het zogenaamde Agile Chassis-concept, dat in Seat's Technical Centre in Martorell is ontwikkeld. Dit heeft zich reeds op bewezen in de nieuwe Ibiza en in de Leon Cupra R. Het Agile Chassis-concept combineert speciale onderstelafstemmingen met een intelligent computerprogramma dat de mate van stuurbekrachtiging aanpast aan de snelheid waarmee het stuurwiel wordt verdraaid, aan de snelheid van de auto, en aan de positie van de wielen. Het resultaat is volgens Seat een nauwkeuriger wegligging, een alertere handelbaarheid, een preciezer stuurgevoel en een betere 'feedback'.

XLLease
KwikFit