6 augustus 2001
Seat Arosa

Seat Arosa

Veel Kilometers Met Weinig Liters

Autozine
6 augustus 2001 | De Seat Arosa uitgerust met 1.4 TDi 75 pk motor reed meer dan 6300 km door Europa, van het noorden van Noorwegen tot het zuiden van Spanje, met een gemiddelde snelheid van 83 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik was een uitzonderlijk lage 3.18 liter diesel per 100 km, wat slechts af-en-toe stops bij benzinestations betekende.
AutoCoach

De Arosa TDi uitdaging begon op de Noordkaap, de route voerde vervolgens naar het zuiden door Finland, Zweden en Denemarken via de nieuwe brug die Malmo en Kopenhagen met elkaar verbindt. De Seat benjamin reed vervolgens door Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk en Spanje, waar het avontuur afgesloten werd in de kustplaats Tarifa, bij de Staat van Gibraltar, het meest zuidelijke puntje van het Iberische schiereiland.

Seat Arosa

De kosten van de vereiste brandstof voor de Seat Arosa TDi om de totale afstand af te leggen kwam op een bedrag van omgerekend ca. fl. 376,-. Om dit te bereiken reed de auto met een constante snelheid onder normale rij-omstandigheden.

MG
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum